Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Gülen’in iadesi noktasında...

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Erdoğan: Gülen’in iadesi noktasında...

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi noktasında ABD’nin tatmin edici davranmadığını belirterek, "Burada ipe un seriliyor. Bunu açık net Biden’a söyleyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi sürecine ilişkin olarak, "FETÖ ile ilgili şu ana kadar 15 Temmuz öncesi ve sonrasına ait 85 koli dosya göndermiş bulunuyoruz. Dosyalar incelemeye başladıkların söylüyorlar. Ben bunları kendimiz için tatmin edici bulmuyorum. Suçlu iadesi noktasında bir taraf talep ediyorsa, bunu o kişi hangi ülkedeyse isteyen tarafa vermesi gerekir. İşin aslı budur. Burada ipe un seriliyor. Bunu açık net Biden’a söyleyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye’nin bugüne kadar Amerika’nın istediği her suçluyu iade ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Biz ‘belge bilgi gönderin öyle veririz’ asla dememişizdir. İstedikleri teröristleri vermişidir. Açık ve net Milli Güvenlik Kurulu’nun, hükümetimizin artık bir terör örgütü olduğuna karar verdiği bir örgüt başını biz isteyeceği, bu kadar belge bilgi sunacağız, hala burada ‘gerçekten bu mudur fail’ gibi yaklaşım bizim stratejik ortaklığımıza da gölge düşürmektedir. Çarşamba görüşmelerde bunları açarız" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...