Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ömer Çelik: 'Türkiye iç savaşa gidiyor' demek tam bir sorumsuzluktur

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Ömer Çelik: 'Türkiye iç savaşa gidiyor' demek tam bir sorumsuzluktur

POLİTİKA Haberleri  / IHA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, twitter hesabından Gaziantep patlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Çelik, 'Türkiye iç savaşa gidiyor' demek tam bir sorumsuzluktur.' dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Gaziantep saldırısıyla ilgili ''Gaziantep saldırısı ile özellikle toplumu bölme amaçlı, toplumsal birliğimizde çatlak meydana getirme amaçlı hedef seçildiği görülüyor'' dedi.Çelik, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarının etnik ya da mezhepsel olarak ele alınmasının terör örgütlerinin işine yaradığını belirterek, "Gaziantep ve diğer yerlerde kaybettiğimiz canlarımızı etnik ya da mezhepsel etiketlerle ele alanlar büyük yanlış yapıyor. Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel şekilde etiketleyip ardından 'Türkiye iç savaşa gidiyor' demek tam bir sorumsuzluktur." dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

"- Gazi şehirimiz Gaziantep'e geçmiş olsun. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.

- Fetö darbe girişimi mağlup edilirken bütün dünya toplumsal bütünlüğümüzü gördü. Darbecilerin bütün hesapları birlik duygumuzla bozuldu.

- Gaziantep saldırısı ile özellikle toplumu bölme amaçlı, toplumsal birliğimizde çatlak meydana getirme amaçlı hedef seçildiği görülüyor.

- Terörün bilinen yıkıcılığı ile Fetö darbe girişimine karşı ortaya çıkan birliğimizi hedef alıyorlar. Bunu görüyoruz.

- Toplumsal hayatımızda fay kırıkları oluşturmalarına müsaade etmeyeceğiz. Tam tersine daha çok bütünleşeceğiz.

TOPLUMSAL BİRLİĞİ HEDEF ALIYORLAR

- FETÖ ile devleti ele geçiremeyen terör, DAİŞ (IŞİD) ve PKK şubeleriyle toplumsal birliği hedef alıyor.

- Her bir terör şubesi toplumumuzun bir kesimini "birlik" duygusundan koparma ayarlı hedef seçiyor. Hep beraber karşı duracağız.

- Gaziantep ve diğer yerlerde kaybettiğimiz canlarımızı etnik ya da mezhepsel etiketlerle ele alanlar büyük yanlış yapıyor.

"KAYBETTİĞİMİZ CANLARI ETİKETLEYİP 'TÜRKİYE İÇ SAVAŞA GİDİYOR' DEMEK TAM BİR SORUMSUZLUK"

- Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel şekilde etiketleyip ardından "Türkiye iç savaşa gidiyor" demek tam bir sorumsuzluktur.

- Birlik duygusunun en güçlü olduğu zamanda bunları söylemek, analiz değildir. Birlik duygumuzun düşmanlarının kapsama alanına girmektir.

- Bazı siyasetçilerin ve yorumcuların, gerçekliği olmayan bu sözleri çarpıcı analiz gibi sürekli ifade etmesi, temelsiz ve sorumsuzdur.

- Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel kategorilerle ele almak, FETÖ/DAİŞ/PKK/DHKPC örgütlerinin dolaşıma soktuğu dile yarar.

- Sığ bir bakış açısıyla "Türkiye" ve "iç savaş" kelimelerini yan yana kullanmak hem temelsizdir, hem de bu örgütlerin diline yarar.

- Bir düğün yerine bomba atacak kadar cani ve hain terör eylemi ve bunun sonucunda kaybettiğimiz masum vatandaşlarımız var. Olay bu.

-Olayı bu mecradan çıkarıp, terör eylemini kınarken bile kaybettiklerimizin partili kimliklerini öne sürenler de çok yanlış yapıyorlar.

- Böyle canice bir eylemi "bizim partililerimize saldırdılar" ya da "şu partiyi hedef aldılar" diye ele almak, olan biteni anlamamaktır."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...