İtalya Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a taziye mesajı

Düzenleyen:
İtalya Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a taziye mesajı

DÜNYA Haberleri

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Gaziantep'teki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Gaziantep saldırısının ardından İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, taziye mesajı gönderdi. İtalya Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Mattarella'nın Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajına yer verildi.

"KÖR VE SİNSİ TERÖR"

Mattarella mesajında, Gaziantep'te bir düğüne yönelik barbarca saldırıyı dehşetle öğrendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Kör ve sinsi terör, bir mutluluk ve coşku fırsatı olan etkinliği, insanlığı rahatsız eden, yaralayan vahşetin olduğu bir trajediye dönüştürdü. Sivil toplumu ve birlikte yaşama kurallarını hiçe sayan bu zalim hareket, toplumlarımız temelinde bizim değerlerimizi, ilkelerimizi kararlılıkla korumada, terörle mücadelede diz çöktüremeyecek. Ülkeniz için bu acı dolu zamanda, başta evli çiftin ailesi ve tüm kurbanlara, İtalyan halkının ve benim şahsi derinden dayanışmamızı ve yaralılar için en içten acil şifalar dileklerimizi iletmek isterim."

"İTALYA YENİDEN VURULAN TÜRKİYE'NİN YANINDADIR"

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından "Gaziantep'te bir düğünde katliam. Terör zemin kaybediyor ve gaddarlık artıyor. İtalya, yeniden vurulan Türkiye'nin yanındadır" değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...