Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ruslar devreye girdi, YPG ve Esad'ın savaşı bitti

Düzenleyen:
Ruslar devreye girdi, YPG ve Esad'ın savaşı bitti

DÜNYA Haberleri

Suriye'de YPG'nin Haseki'ye doğru ilerlemesi üzerine Esad güçleri ve terör örgütü YPG arasında çıkan çatışmalarda, YPG ile Esad Rejimi Rus arabuluculuğunda ateşkese vardı.

AFP'nin askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Haseki'deki rejim güçleriyle terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ateşkes kararında anlaştı.

RUSLAR ARABULUCUK YAPTI

Ajansın haberinde, Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki Hmeymim Hava Üssü'nde bulunan Rus askeri yetkililerin Haseki'ye gidip rejim ve YPG arasında ateşkes için arabuluculuk yaptığı iddia edildi.

"POZİSYONLARI GERİ VERECEK"

Habere göre, pazar itibarıyla varılan anlaşma gereği "Karşılıklı tüm düşmanlıklara son verilecek ve Kürt güçler rejim güçlerinden ele geçirdikleri pozisyonları geri verecek."

"BURADA GÖRÜŞME OLACAK"

5 günlük çatışmada yaralananlar da Kamışlı'daki hastanelere taşındı. Görüşmelerin yarın da süreceği belirtilirken, AFP'ye konuşan Haseki'den bir yetkili, "Rus yetkililer ve rejime bağlı milislerden oluşan bir heyet Kamışlı havaalanına geldi. Burada görüşme olacak" dedi. Yerel bir gazeteci de YPG'nin ele geçirdiği 7 pozisyonu rejime geri verdiğini söyledi.

ABD UÇAKLARI BOMBARDIMANA ENGEL OLMUŞTU

Çatışmalar YPG'nin Haseki'de bulunan rejime bağlı milis gücünün dağıtılması talebi üzerine başlamıştı. Şam yönetimine bağlı uçaklar YPG pozisyonlarını bombalarken, ABD uçakları da bombardımanlara engel olmak için havalanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...