Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Van Persie ve Fernandao ilk kez

Düzenleyen:
Van Persie ve Fernandao ilk kez

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin forvetleri Van Persie ve Fernandao, Başakşehir karşısında ilk kez birlikte yedek kulübesinde oturdu.

Geçen sezon Fenerbahçe'ye transfer olan iki futbolcu da sezonun ilk haftasında Medipol Başakşehir maçında kulübede bekledi.

Geride kalan sezonda eski teknik direktör Pereira, ya Fernandao'yu ya da Van Persie'yi yedek kulübesinde oturtuyordu. İki futbolcu, nadir olarak birlikte ilk 11'de sahaya çıkarken, hiç aynı anda yedekler arasında yer almadı.

Fenerbahçe'nin geçen sezon oynadığı 60 resmi maçın 58'inde bu ikiliden en az biri ilk 11'de forma giydi. Diğer iki resmi maçta ise dönemin teknik direktörü Pereira, Ziraat Türkiye Kupası grup karşılaşmalarında Van Persie ve Fernandao'yu kadroya almayarak dinlendirmişti.

Bu sezon takıma dönen Emenike'yle sarı-lacivertli takımın hücum alternatifi arttı. Emenike, formayı alarak iki ismin de kulübede oturmasını sağladı. 

ADVOCAAT'IN YARDIMCISI BEEN KULÜBEDE
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat'ın ekibinde bulunan Mario Been, yedek kulübesinde yer aldı.

Portekizli Vitor Pereira'nın yerine takımın başına geçen Advocaat'ın yardımcılık görevine, Feyenoord ve Genk'in teknik direktörlüğünü yapan Been getirildi.

Cuma günü İstanbul'a gelen 52 yaşındaki teknik adam, Medipol Başakşehir maçında kulübede Advocaat'ın yanında yer aldı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE 3 DEĞİŞİKLİK
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapılan maçın ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Turuncu-lacivertliler, Fenerbahçe mücadelesine Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder, Cikalleshi ilk 11'i ile başladı.

Shakhtar Donetsk maçında ilk 11'de oynayan Doka, 18 kişilik maç kadrosuna alınmazken, bu oyuncunun yerine Cengiz Ünder forma giydi. Ukrayna temsilcisine karşı maça ilk 11'de başlayan Ferhat Öztorun ve Cenk Ahmet Alkılıç, yedekler arasında beklerken, bu futbolcuların yerine Eren Albayrak ve Uğur Uçar ilk 11'de görev yaptı.

YENİLERİN LİG HEYECANI

Fenerbahçe'de 3, Medipol Başakşehir'de ise 2 futbolcu ilk kez takımlarıyla lig maçına çıktı.

Sarı-lacivertlilerde sezon öncesi kadroya katılan yeni transferler Martin Skrtel, Roman Neustadter, Gregory van der Wiel, Süper Lig'de ilk kez forma giydi. Farklı ekiplerde kiralık olarak oynadıktan sonra sezon başında takıma dönen Salih Uçan 835, Emenike 458 gün sonra Fenerbahçe formasıyla lig maçında görev aldı.

Fenerbahçe'de yeni transferler İsmail Köybaşı 18 kişilik maç kadrosuna alınmazken, Chahechouhe yedekler arasında forma şansı bekledi. Üç sezon farklı takımlarda kiralık oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye dönen ve Grasshoppers maçında attığı iki golle yıldızlaşan Miroslav Stoch da yedek kulübesinde yer aldı.

Medipol Başakşehir'de ise yeni transferler Eren Albayrak ile Cengiz Ünder turuncu-lacivertli formayla ilk lig maçına çıktı. TFF 1. Lig ekibi Altınordu'dan transfer edilen 19 yaşındaki Cengiz, kariyerindeki ilk Süper Lig maçını oynadı.

Yedekler arasında yer alan yeni transferlerden Joseph Attamah ile Cheikhou Dieng de teknik direktör Abdullah Avcı'dan görev bekledi.

BAŞAKŞEHİR'DEN BİRLİK MESAJI

İstanbul Başakşehir Kulübü, yaptığı koreografiyle birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Turuncu-lacivertli kulübün, karşılaşma öncesinde organize ettiği koreografide, Türkiye haritası üzerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin fotoğrafları yer aldı. Görselde, büyük kırmızı bir kalp içinde de şehitlerin adı yazılırken, siyah kalbin içinde 15 Temmuz tarihi bulundu. Medipol Başakşehir, sahaya koreografide bulunan görselin yer aldığı formayla geldi.

Açılan dev Türk bayraklarının arasındaki pankartta İngilizce ve Türkçe olarak,"15 Temmuz Şehitlerimiz kalbimizde yaşıyor." ifadeleri yer aldı. 

Kale arkasında 15 Temmuz Şehitlerinin isimlerinin yer aldığı siyah pankart bulunurken, açılan iki pankartta,"Tek bayrak. tek devlet." ve"Tek vatan. tek millet." yazıldı.

Ayrıca iki takım, sahaya"15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz." yazılı pankartla çıktı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...