Advocaat yol haritasını Aziz Yıldırım ile yapacağı zirve sonrası belirleyecek

Düzenleyen:
Advocaat yol haritasını Aziz Yıldırım ile yapacağı zirve sonrası belirleyecek

SPOR Haberleri

Başakşehir deplasmanından eli boş dönen Fenerbahçe’nin yeni hocası “transfer politikasına” göre sistemi netleştirecek.

Geçen hafta gelen, gelir gelmez Grasshoppers maçına çıkan ve farklı galip gelen Dirk Advocaat, lige kötü başladı… Hiç de hesapta olmayan bir mağlubiyet aldı. Ve maç sonunda durum tespitinde bulundu… Tabii ki dikkat çeken nokta bugün veya yarın başkan Aziz Yıldırım ile yapacağı zirvedeki detaylardı… Yayıncı kuruluşa yaptığı ilk açıklamasında "Ben 4-5 gündür buradayım. İki maç oynadık. Başkanla toplantı yapacağız. 4-3-3 mü oynayacağız yoksa 4-4-2'ye mi döneceğiz. Bunları konuşacağız” dedi. Ardından basın toplantısında yanlış değerlendirilen bu sözlerini düzeltti. Advocaat, başkanla sistemi konuşmayacağını söyledi…  Hollandalı hocanın bu sözlerindeki detayda ise transfer politikası vardı. Advocaat, takıma yapılacak takviyeye göre sistemi belirleyecek. Gelelim maçla ilgili sözlerine; “Çok kötü bir sonuçla ayrılıyoruz. Topa çok sahşip olduk. Şanslar da yakaladık ama onlar 3. dakikadaki fırsatı gole çevirip 1-0 öne geçtiler. Sonrasında çok çalışıp 1-0'ı korudular. Rakibe saygı duyuyorum ama çok sayıda oyuncuyla topun arkasında kalarak oyunu kapattılar. Biz onlardan daha kaliteli takımız ama gördüğümüz gibi daha az kaliteli takımlar daha iyi takımları yenebiliyor."

Madem öyle işte böyle!

Dirk Advocaat sistemi belirleyeceğiz derken aslında sistemle ilgili sinyaller de verdi… Hollandalı teknik adam “Belki artık deplasman maçlarında stratejimizi değiştirmemiz gerekecek. Oyunu kurmaya, topla sürekli oynamak yerine belki bundan sonra onların yaptığı yapmaya çalışacağız. Tabii ki kendi sahamızda değil deplasmanlarda.”

Tek idmanla maça

Hani bir söz vardır dün bir bugün iki… Mustafa Pektemek’in durumu da böyleydi. Başakşehir önceki gün 1 sezonluğuna kiraladı, tek idmanla dün maça çıktı. Son anlarda şans verilen golcü oyuncu “Sakatlığımdan dolayı iyi bir sezon başı da geçiremedim. İlk maçın olmasına rağmen iyi bir performans gösterdim. Oynayarak, icraat yaparak tekrar milli takıma gitmek istiyorum” dedi. 

Ünder ilki yaşadı

Başakşehir’de bir genç vardı ilk kez Süper Lig heyecanı yaşayan… O isim Cengiz Ünder’di… Duygularını anlattı: “İlk 11'de oynamayı çok beklemiyordum ama hocam şans verdi ve beni çok mutlu etti. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. Süper Lig’deki ilk maçımı Fenerbahçe karşısında oynamam büyük bir tecrübe. UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maç oynamıştım" şeklinde konuştu.

Been siftah yaptı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dirk Advocaat'ın ekibinde olacağını açıkladığı Feyenoord ve Gent takımlarının eski teknik direktörü Mario Been Cuma günü İstanbul'a gelmişti. Mario Been ilk maçına ise Başakşehir'e karşı çıktı. 

Grasshoppers galip 

F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Grasshoppers evindeki lig maçında Sion'u 2-1 mağlup etti. Diğer temsilcilerimizden Başakşehir'in mağlup olduğu Shakhtar Donetsk ise ligdeki iç saha karşılaşmasında Dnipro'yu 4-0'la geçti. Osmanlı'nın rakibi Midtjylland da Danimarka liginde SonderjyskE ile 2-2 berabere kaldı.

Birlik mesajı

Başakşehir Kulübü, Fenerbahçe maçı öncesindeki koreografiyle birlik ve beraberlik gösterisi yaptı. Görselde, büyük kırmızı bir kalp içinde de şehitlerin adı yazılırken, siyah kalbin içinde 15 Temmuz tarihi vardı. Dev Türk bayraklarıyla da ortak mesaj verildi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...