Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe yeni sezona Başakşehir şokuyla başladı

Düzenleyen:
Fenerbahçe yeni sezona Başakşehir şokuyla başladı

SPOR Haberleri

Deplasmanda rakibiyle oynadığı son 8 maçın 6'sını kaybeden Fener yine mağlup... Önce Emre sonra Mehmet Topal atıldı...

M. Emin ULUÇ

Sezonun ilk derbisinde Başakşehir, Fenerbahçe'yi konuk etti. Her ikisi de Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımlardan ev sahibi Shakhtar'a yenildiği gün, konuk takım Grasshoppers'a fark atmıştı. Yani Fenerbahçe daha moralliydi. Takımların genel durumları göz önüne alındığında da şampiyonluk adayı sarı-lacivertliler kağıt üzerinde favori görünüyordu. Ama Başakşehir, büyüklere kök söktürmesiyle nam salmış bir ekipti. Evinde 8 kez ağırladığı Fenerbahçe'ye sadece 1 kez yenilmişti. 

Advocaat dersini çalışmamış

Anlaşılan, Dick Advocaat bu verileri iyi okuyamamıştı! Belki de Grasshoppers zaferiyle sarhoş olmuştu kurt hoca. Kazanan kadroyla bu kadar oynaması, Başakşehir gibi koşan, basan bir takıma karşı bu kadar rahat bir oyun temposuna göz yummasının başka nasıl bir açıklaması olabilirdi ki? Başakşehir, açıklamaya gerek bırakmadan Visca'yla yokladı, Mossoro'yla vurdu ve maç adeta 1-0 başladı. Rakip kaleyi göremeden kalesinde golü gören Fenerbahçe'nin şoku atlatması da kolay olmadı. 

Kırmızılar havada uçuştu

Orta alanda üstünlüğü bırakmayan Başakşehir son pasları istediği gibi yapamazken, Fenerbahçe'nin Alper ve Volkan'la kanatlanma çabaları da rakip ceza alanında boğuldu. 54'te Emre'nin kırmızı kart görmesiyle Fenerbahçe baskısını arttırdı ama sonuca gidemedi. Advocaat'ın Van Persie, Stoch, Fernandao kozları Başakşehir'i boğmaya başladığı anda Mehmet Topal kırmızı gördü. Son dakikalarda direk ve Volkan Babacan devreye girdi. Fener lige mağlup başladı...

Başakşehir klasiği sürüyor

Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir sezon açılışlarındaki büyüklere karşı kaybetmeme geleneğini devam ettirdi… Daha önce Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik alan Başakşehir dün bu istatistiğine bir galibiyet daha ekledi.

Fenerbahçe yeni sezona Başakşehir şokuyla başladı

"Merhaba ben Avcı"

Abdullah Avcı… Büyükleri iyi analiz edip çok çektiren bir teknik adam… Dün de böyle oldu, Fenerbahçe’yi avladı… Maç sonunda ise meslektaşı Advocaat’a “Hoş geldiniz” diyen Abdullah Hoca şunları söyledi: “Bizim için 3. Bölgede baskı yapıp kazanacağımız toplar çok önemliydi. Golü de öyle bulduk. Fenerbahçe’yi yana oynatmak istedik. Mustafa Pektemek’in oyuna girmesi, topu önde tutması bizi rahatlattı. İki senedir ligde iyi işler yapıyoruz. Oyuncu kalitesi kazanmıyor, oyun kalitesi kazanıyor. Zaman pas yapan, topu tutan ve ayakta duran bir takım vardı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Avrupa’da da (Shakhtar maçı) elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

Hücumda kötüydük

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Roman Neustadter, ''İyi bir başlangıç yapamadık. Rakibimiz ilk dakikalarda bulduğu tek şansı gole çevirdi. Hücumda yeteri kadar etkili değildik. 2-3 tane önemli fırsatımız oldu ama rakip kaleci bunları kurtardı. Konsantrasyonumuzu arttırmalıyız" açıklaması yaptı.

Yasak artık kalkmalı

Kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Biz Kulüpler Birliği olarak deplasman yasağının kalkmasını istiyoruz. Artık buna bir son vermeliyiz. Hatta rakip takıma ayrılan yüzdelik dilim de artmalı. İl Güvenlik Kurulu da bize destek olursa bu iş olur" dedi.  

Tribünde FETÖ gerginliği

Başakşehir-Fenerbahçe maçı öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine birçok slogan attı. Galatasaray'a da bu konuda tepki gösteren Fenerbahçeliler’e Başakşehir tribününde yer alan bazı kişiler tepki gösterdi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...