'Altın değil bayrak önemli'

Düzenleyen:
'Altın değil bayrak önemli'

SPOR Haberleri

“Burada adeta psikolojik bir savaş var. ABD, Rusya ve İran gibi güçlü ülkeler bayrağını göndere çektirmeye çalışıyor. O yüzden benim altın almam değil bayrağın göndere çıkması gerekiyordu.”

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandıran milli güreşçimiz Taha Akgül, müsabaka sonrası adeta duygu patlaması yaşadı. Taha düşüncelerini kelimelere döktü... Hem de öyle konuştu ki altın madalyanın sadece “altın” olmadığını çok güzel anlattı… İşte şampiyonun sözleri: “Gün boyunca başım ağrıdı… Zaman zaman ağrıdan duramadım. Çünkü üzerimde büyük bir baskı vardı. Çok insan aradı ve altın madalya beklediğini söyledi. Bu üzerimde ağırlık oluşturdu. Olimpiyat madalyası benim için o kadar önemli değil. Önemli olan Türk bayrağının göndere çekilmesiydi. Bana gelene kadar bu yapılamadığı için iş bana düşmüştü. Bana güvenenleri mahçup etmediğim için çok mutluyum.”

Onlar olmasaydı olmazdı

Başarısını son dönemde ülkede meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybedenlere adadığını söyleyen Akgül, “Bu altın madalyayı Van, Elazığ ve Gaziantep'teki patlamalarda hayatını kaybeden şehitlerimize, 15 Temmuz'da tankların, mermilerin önüne kendilerini atan vatandaşlarımıza adıyorum. Onlar ülkeyi kurtarmasaydı biz olimpiyatlara gelemeyecektik. 15 Temmuz gecesi biz de meydanlara indik. Allah'a hamdolsun, malum süreç başarısızlıkla sonuçlandı. Ülkemiz bunun üstesinden geldi” ifadelerini kullandı.

Başarmam gerekiyordu

Türkiye'nin, yaşanan süreçten dolayı olimpiyatlarda alınacak başarılara ihtiyaç duyduğunu vurgulayan milli güreşçi, Türk bayrağını göndere çektirdiği için mutluluk duyduğunu belirterek, “Dünyaya Türkiye'nin cuntacıların eylemleriyle yıkılmayacağını göstermemiz gerekiyordu. Burada psikolojik bir mücadele var. ABD, Rusya, İran ve Gürcistan gibi dünyanın bütün güçlü ülkeleri burada bayrağını göndere çektirmeye çalışıyor. Olimpiyatlarda İstiklal Marşı'nı okutabilmek, bana göre ülkemiz için en büyük reklamdır” şeklinde konuştu.

Başıma ağrılar girdi

Beklentinin yüksek olmasının sorumluluklarını artırdığını kaydeden milli sporcu, “Oyunlarda güreş başlayana kadar bir madalyamız vardı. Beklentinin yüksek olması sorumluluğumuzu artırdı. Üzerimde baskı vardı. Maça o kadar konsantre oldum ki öncesinde başıma ağrılar girdi. Yenilirsem bu stres yüzünden yenilirim diye düşündüm. Allah'a şükür atlattık. 2014'te rakibimi finalde yenmiştim. Rakiplerime karşı psikolojik üstünlüğüm var. O yüzden otomatik olarak savunma yapıyorlar” diye konuştu.  Babası Recep Akgül'ün tribünden atlayarak yanına geldiğini ifade eden milli güreşçi, "Ağladı ve sevincimi paylaştı. Beni ilk kez yurt dışında izliyorlar. Ben de çok duygulandım” dedi.

8 madalyanın 5'i güreşten

Finalde İranlı rakibi Ghasemi’yi 3-1 mağlup eden Taha, kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etti. Türkiye, bu sonuçla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nı 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplamda 8 madalyaya kapattı. 8 madalyanın 5’i güreş branşından geldi. Taha Akgül (Altın), Rıza Kayaalp, Selim Yaşar (Gümüş), Cenk İldem, Soner Demirtaş (Bronz) Türkiye’ye olimpiyatlarda güreş dalında 52 yıl sonra en fazla madalyasını kazandırdı. 

Devamı Tokyo’da

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda başarılarına yenilerini eklemek istediğini söyleyen Taha Akgül, “Unvanlarıma olimpiyat şampiyonluğu da eklendi. Dua eden, mesaj atan herkese teşekkür ederim. İnşallah bunun devamını 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda getiririm” ifadelerini kullandı.

TOKYO'DA FİNAL

2016 Rio Olimpiyat Oyunları, erkekler serbest stil 86 kiloda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Selim Yaşar, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Olimpiyatlara katılmanın her sporcunun hayali olduğunu belirten Yaşar, "Ben de her zaman olimpiyatı hedefliyordum, katılmak istiyordum. Burada da madalya kazandım. Çok mutluyum" dedi.

Altın madalya kazanmayı çok istediğini kaydeden Selim Yaşar, "Olmadı, kısmet değilmiş. Umarım bir sonraki sefere altın madalya kazanırım. Bu madalyayı da 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine armağan ediyorum. Tüm Türkiye'ye armağan olsun" şeklinde konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile güreşe veda edeceğini açıklayan Selim Yaşar, "Tokyo'da kariyerimi noktalayacağım. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya alarak güreşe veda ederim" ifadelerini kullandı. Selim Yaşar, altın madalya kazanan finaldeki rakibi Rus Abdulrashid Sadulaev'i de başarısından dolayı tebrik ederek, "Kendisini son 2-3 yıldır kimse yenemiyor. Yenmek için mindere çıktım ama olmadı. Çok güçlü bir rakip" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...