'Terörle 15 Temmuz ruhuyla savaşacağız'

Düzenleyen:
'Terörle 15 Temmuz  ruhuyla savaşacağız'

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: Türkiye olarak darbeye karşı olduğu gibi tüm gücümüzle kenetlenmeliyiz. Milletimiz, şüpheli durumları güvenlik güçlerine iletmeli. Bu çok çok önemli...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Beraberliğimizi daim kılmak suretiyle tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor” dedi. Gaziantep’teki bombalı vahşete ilişkin bilgiler veren Erdoğan, saldırının düğün esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde gerçekleştirildiğini söyledi. 51 vatandaşın can verdiğini ve 17’si ağır 69 kişinin yaralandığını belirten Erdoğan, olayın daha çok Siirtli ve Vanlı vatandaşların olduğu bir mahallede cereyan ettiğini kaydederek, işaretlerin saldırının arkasında DAEŞ terör örgütünü gösterdiğini söyledi. Kederli ailelere şahsı ve milleti adına başsağlığı dileyen Erdoğan, güvenlik güçlerinin olayla ilgili araştırmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Erdoğan, “Bu terör nereden gelirse gelsin, bizim için değişmiyor. Bu FETÖ olabilir, PKK olabilir, DAEŞ olabilir. PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terördür. Bunların dini, milleti, ırkı, vatanı söz konusu değildir. Türkiye olarak bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz’da olduğu gibi milletimizle el ele, omuz omuza bunların üzerine gideceğiz.  Milletimizin çevrelerinde yanlış bir hareketlenme gördüğü anda bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok çok büyük fayda var. Çünkü en önemli istihbarat, insan istihbaratıdır. Bunu özellikle burada ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 

ABD’nin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin hâlâ “Fail bu mudur?” yaklaşımı göstermesinin stratejik ortaklığa gölge düşürdüğünü de vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Biz, onlara istedikleri teröristleri vermiştik. Burada ipe un seriliyor. Bunu çok net Sayın Biden’a (ABD Başkan Yardımcısı) ifade edeceğiz” dedi.

KİM NE DEDİ?

'Hainler emellerine asla ulaşamayacak'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Düğün evine saldıracak kadar sapıkça bir eylemle bütünlüğümüzü sarsmayı planlayanlar, hain emellerine asla ulaşamayacaklar. Saldırının hedefinde Kurtuluş Savaşı’nın simge şehri Gaziantep’in özelinde tüm Türkiye var. Halkımız dayanışma ruhu ile kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir. Halkımızın gösterdiği asil ve vakur duruş bunun en büyük delilidir.”

'15 Temmuz darbesini sürdürmek istiyorlar'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Anlaşılan, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü farklı terör örgütleri kanalıyla sürdürülmek, Türkiye teslim alınmak istenmektedir. Türk milleti, kan selinde boğulmayacak, bu kirli akına asla kapılmayacak. Türkiye terörizmin belini kıracak. Türkiye’nin düşmesini gözleyen FETÖ, PKK, DAEŞ gibi iblis artıkları cezalarını bulacak. Türkiye tek yürek, millet tek umut. Şahin Bey’in ruhu diridir.” 

'Vahşetleri hak ettikleri gazabı artıracaktır'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: “İşgal denemeleri ve vahşetler bu aziz milletin varlığını ve dirliğini yok edemeyecek. Özgürlüğümüzü aziz şehitlerimizin kanına borçluyuz. Şehitler ölmez ve masum olan her şehit bu aziz milleti ölümsüzleştirir. Milletimize yöneltilen her katliam, sadece katiller güruhuna yönelecek ilahi gazap ve lanetin artmasına vesile olur.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...