Düğün evi cenaze evi oldu

Düzenleyen:
Düğün evi cenaze evi oldu

GÜNDEM Haberleri

Terör sebebiyle memleketleri Siirt’i terk edip Gaziantep’e yerleşen Akdoğan çiftinin düğün evi, cenaze evine döndü. 12 yaşlarındaki bir canlı bomba, pimi halay çekenlerin arasında çekti, saldırıda çoğu çocuk 51 kişi hayatını kaybetti.

Darbe girişiminin ardından dört koldan saldırılarını artıran terör örgütleri önceki gün yine masum sivilleri hedef aldı. Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçesi’nde sokakta yapılan kına gecesinde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist, saat 22.40 sıralarında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Hain saldırıda çoğu çocuk ve kadın 51 kişi hayatını kaybederken 17’si ağır 94 kişi de yaralandı. Patlamanın davetlilerin çoğunun dağıldığı geç saatte olması ise can kaybının daha fazla olmasını önledi. 
Düğün sahipleri, terör nedeniyle Siirt’in Pervari İlçesi’nden göç ederek Gaziantep’e gelmiş, birbiriyle akraba olan iki aile idi. 

HALAY ÇEKERKEN...

Olay anına ait görüntülerde patlama, damat, gelin ve akrabaların halay çekmesi sırasında meydana geldi. Kayıtlarda küçük çocukların da halaya eşlik etmeye çalıştığı dikkat çekti. Bir anda yaşanan patlama sonrası kayıt yapan cep telefonu ise yere düşerek görüntüler son buluyor.
Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise canlı bombanın 12-14 yaşlarında olduğunu açıkladı.
Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanelere akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.
Saldırının ardında olay yerinde yapılan incelemede, 1 adet parçalanmış canlı bomba yeleği bulundu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, olayın fail veya failleri hakkında yoğun bir çalışma yapıldığı bir takım bilgi ve verilere ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu, ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

SON 4 YILDA 5. PATLAMA

* Gaziantep’te 2012 yılının 20 Ağustos’unda Karşıyaka Polis Merkezi’ne yapılan bombalı saldırıda 10 kişi şehit oldu.
* 1 Mayıs’ta Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen canlı bomba saldırısında 3 polis şehit olmuştu. 
* 19 Mayıs’ta polisin düzenlediği operasyonda DAEŞ’in sözde Türkiye Emiri Yunus Durmaz’ın üzerindeki intihar yeleğini patlatmıştı. 
* 14 Kasım’da polisin Gaziantep’te bir hücre evine düzenlediği operasyonda DAEŞ’li bir terörist üzerindeki bombaları patlatması sonucu 5 polis yaralanmıştı.

PKK'DAN KAÇTILAR DAEŞ'E YAKALANDILAR

Patlama olmasaydı aynı sokakta amca çocukları olan Besime ve Nurettin Akdoğan çiftinin düğünü yapılacaktı... Ama olmadı. Onlar terör sebebiyle memleketleri Siirt’i terk edip Gaziantep’e gelmişlerdi. Huzur içinde bir kına gecesi hayal etmişlerdi. Genelde doğu illerinden göç eden ailelerin oturduğu Beybahçe Mahallesi’ndeki 91007 Nolu Sokak’ta yapılan kına gecesine davetli gibi gelen ‘canlı bomba’ terörist, kalabalığın arasına girip kendini patlattı. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte ortalık, savaş alanına döndü. Kına gecesine gelenler canlarını kurtarmak için panik içinde kaçışırken, eğlencenin yapıldığı sokak cesetler ve yaralılarla bir anda kan gölüne döndü.
Kentteki hastanelerde tedavileri süren 94 yaralı arasında kına gecesi yapılan Akdoğan çifti de yer aldı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören çift kısa sürede taburcu edildi. Düğünümüzü kana çevirdiler” diyerek ağlayan gelini kardeşi ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Olayın şokunu bir türlü üzerlerinden atamayan Akdoğan çifti bir süre sonra yeniden rahatsızlanıp hastanede tedavi altına alındı. 
Akdoğan çiftinin yaşayacakları, patlamanın olduğu sokakta bulunan ev de saldırı sonrasında harabeye döndü. Evin camları kırılırken, eşyalar da kullanılamaz hale geldi.

ACI LİSTE

Canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün çocuk olduğu belirtildi. Ölenlerden kimlikleri belirlenen 44 kişiden 29’unun yaşı 18’den küçük. Bunlardan 31’i erkek... Saldırıda hayatını kaybedenlerden 44’ünün isimleri şöyle:
Şükran Akdoğan (17), İsmail Alpaslan (14), Süheyla Yağız (32), Mehmet Nazım Akdoğan (13), Ali Özcan (26), Serhat Eryılmaz (13), Büşra İlter (9), Muhammet Alpaslan (11), Muhyettin Akdoğan (26), Doğan Özcan (22), Nergiz Özcan (10), Kerem Özer (12), Orhan Yavuz (13), Aliye Yağız (30), Ali Toraman (11), Bünyamin Akdoğan (11), Mehmet Ali Taş (23), Abdulalim Çelikten (14), Metin Caner (16), Mürvet Ayhan (28), Vesile Uluhatun (38), Şükran Ayhan (11), Semanur Özer (14), Mehmet Urtekin (14), Mizgin Gürbüz (14), Murat Kalay (14), Kamile Ayhan (35), Emine Nisa Gören (9), Salih İlter (15), Saliha Akdoğan (21), Gurbet Akcan (4), Muhammet Yağız (4), Devran Eryılmaz (12), İbrahim Urtekin (16), Osman Toroman (21), Ahmet Urtekin (22), Kamil Akdoğan (23), Hasan Akdoğan (11), Öbeyit Akdoğan (28), Sinan Urtekin (14), Süleyman Durak (22), Hakkı Okur (14), Fatma Zehra Abdullah (11) ve Suriyeli Hüsam Cuma (7).

4 EVLADINI KAYBETTİ

Patlamada 4 çocuğunu kaybeden Emine Ayhan, “5 çocuğumdan biri kaldı. Eğer kalan 1 çocuğum olmasaydı intihar ederdim çünkü dayanamıyorum” sözleri yürekleri dağladı.
Eşinin de yoğun bakımda olduğunu anlatan Emine Ayhan, “Düğün sırasında eve su içmeye giderken birden büyük bir patlama oldu. Önce havai fişek veya başka bir patlama olduğunu düşündük. Hemen patlama yerine koştum baktım ortalık kan gölüne dönmüş ve her yer ceset yeri olmuş. Çocuklarımı aradım ancak cesetlerini buldum. O an sinir krizi geçirdim” dedi.
Patlamada kızını, dayısını ve kuzenlerini kaybeden Gule Bayhan da, “Bu patlamada 8 yakınımı kaybettim. Kim yapmışsa Allah belasını versin” dedi.
13 yaşındaki oğlu Muhammed’i kaybeden Halime Alparslan ise gözyaşları arasında güçlükle konuştu. Mezarlıkta zaman zaman sinir krizi geçiren anne Halime, “Oğlumun parçalarını yerde gördüm. Ona nasıl kıydılar? Bu ne zalimlik, ne vahşet” diye feryat etti.

VATANDAŞ TERÖRE KARŞI YEKVÜCUT

Çoğu çocuk ve kadın 51 kişinin hayatını kaybettiği ‘canlı bomba’ saldırısının dehşeti, gün ağarınca ortaya çıktı. Şiddetli patlamada sokaktaki bütün evlerin camları kırılırken, duvarlarda delikler oluştu. Saldırı sonrası ceset ve yaralılar taşındıktan sonra bölgeyi güvenlik şeridiyle çeviren polis, gece boyu inceleme yaparak delil aradı. Temizlik görevlilerinin sokaktaki temizlik çalışmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri sabah saatlerinde yeniden çalışma yaptı. Temizlik görevlilerinin çalışması sırasında sokakta bir çift ayakkabı bulundu. Ayakkabının başında bir polis memuru olay yeri inceleme ekipleri gelene kadar bekledi. Yüzlerce kişinin sabah saatlerinden itibaren akın ettiği olay yerinde teröre tepki gösterildi. Bombadan etrafa saçılan şarapnel parçalarını göstererek teröre lanet okuyanlar, ‘Canımızı bunlarla aldılar’ diyerek feryat etti. Hasar gören evlerinde inceleme yapan sokak sakinleri, gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.
Damadın kardeşi Şükrü Akdoğan da patlamanın bir anda meydana geldiğini belirterek her yerin paramparça olduğunu söyledi. Akdoğan, “Hiçbir şey göremedik. Paramparça olan insanlardan başka hiçbir şey görmedik. Terörün Allah belasını versin. Allah yapanın yanına koymasın” dedi.

YARALILAR İÇİNDE BEBEKLER BİLE VAR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve beraberindekilerle hastane ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerde yatarak tedavi gören 73 kişi bulunduğunu, bunlardan 17’sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Bakan Akdağ, ziyaret ettiği yaralılar arasında küçücük çocukların, yavruların ve bebeklerin bulunduğunu belirterek, “Allah’ın izniyle bunların hakkından geleceğiz. Çünkü milletimiz böylesine birlik beraberlik içerisinde oldukça Allah’ın izniyle daha güçlü duruyoruz. Bunlarla mücadele azmimiz artıyor” diye konuştu.

O KÖY ARTIK BOŞ

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Yukarıbalcılar köyü, Gaziantep’te yaşanan bombalama olayı nedeniyle tamamen boşaldı. Al Jazeera’nin haberine göre seksen haneli köyde sadece yaşlılar kaldı. Yukarıbalcılar’ın sakinleri, Gaziantep’te Besna ve Nurettin Akdoğan’ın düğünü öncesi kına gecesine gitmişlerdi. Köyde kalanlar da patlamanın ardından Gaziantep’e gittiler. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...