ABD heyeti Gülen’in iadesi için geliyor

Düzenleyen:
ABD heyeti Gülen’in iadesi için geliyor

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’cü hainlerin gerçekleştirdiği 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ABD’den Türkiye’ye önemli ziyaretler gerçekleşiyor. Bu hafta önce ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet ardından da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’ye geliyor

Buket Güven ANKARA

Türkiye ile ABD arasında üst düzey ziyaretler başlıyor. ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet bugün, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ise 24 Ağustos Çarşamba günü Türkiye’de olacak. FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Ankara ile Washington arasında terörist Fetullah Gülen’in iadesi konusunda görüş birliği oluşmamıştı. Ankara ısrarla Gülen’in iadesini isterken ABD’de bunun için hukuki sürece işaret etmişti. Bu hafta ise iki başkent ekseninde yoğun bir görüşme trafiği yaşanacak. İlk aşamada ABD’den 3’ü Adalet Bakanlığı temsilcisi, biri de Dışişleri Bakanlığı temsilcisi olmak üzere 4 uzman 23-24 Ağustos’ta buradaki muhataplarıyla görüşmeler yapacak.  

TÜRKİYE DOSYAYI GÖSTERECEK

Ankara, ABD’den gelecek uzman ekibe Gülen’in 15 Temmuz darbesinin arkasındaki isim olduğuna dair belgelerden oluşan dosyayı gösterecek. Dosyada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski yaveri hain darbeci Levent Türkkan’ın itirafları yer alacak. Dosyada çatı FETÖ iddianamesinin yer alması bekleniyor. Ayrıca 15 Temmuz günü darbeciler tarafından rehin alınan ve  ‘Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen’le görüştürelim” sözleriyle Gülen’le görüştürülmek istenen Orgeneral Akar’ın ifadesi de dosyada bulunacak.

TÜRK HEYETİ GİDECEK

Söz konusu heyetle aslında eş zamanlı olarak ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden de Türkiye’de temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya gelecek olan Biden’ın darbeci hainlerin bombaladığı TBMM’yi de gezmesi bekleniyor. Bütün bu görüşmelerin ardından da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan oluşan Türk heyeti de Gülen’in iadesi konusunu görüşmek üzere ABD’ye gidecek. Türk heyeti Gülen’in iadesinin iki ülke ilişkilerinin geleceği için çok önemli olduğuna işaret edecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...