Müslüman kılığına girip kiliseye saldırdılar

Düzenleyen:
Müslüman kılığına girip kiliseye saldırdılar

DÜNYA Haberleri

Avustralya’nın sözde Özgürlük Partisi’nden bir grup, geçtiğimiz pazar günü Müslüman gibi giyinerek New South Wales’te Gosford Anglikan Kilisesi yakınlarında buluştu.

Ellerindeki hoparlörden yüksek sesle ezan dinleterek, ayin yapılan kiliseyi basan grup, protesto sonunda ise İslamiyet karşıtı sloganlar attı. Çirkin gösteri sırasında grup, Tek Ulus Partisi’ne destek, Müslümanlara yönelik dostça duruş sergileyen Liberal ve Emek Partisi’ni ise eleştiren ifadeler kullandı. Protesto eyleminin ardından Müslüman kıyafetleriyle bir barda içki içerken fotoğraf çektiren grup, bunları sosyal medyada paylaştı. Eylemlerinin ardından gelen tepkilere rağmen, böyle bir protestonun yanlış olmadığını savunan grup, Müslümanlarla arkadaşlık kurulmasına karşı olduklarını da açıkladı. İslam düşmanlarının gösterileri ülkede çok rastlanan bir hadise. Hatta camiler çok sık hedef oluyor. Perth’in güneydoğusunda haziran ayında bir camiye, içeride yüzlerce Müslüman ibadet ederken molotofkokteyli atılmıştı. Müslümanlara yönelik düşmanlıklar özellikle duvarlara yapılan grafitilerdeki nefrette belirgin olarak görülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...