Babası şehit oldu, amcası darbeci çıktı

Düzenleyen:
Babası şehit  oldu, amcası darbeci çıktı

YAŞAM Haberleri

Gazi Ömer Faruk “Amcamın evlerindeki kütüphanelerde bir tane bile Kur’an-ı kerim yoktu. Hep Fethullah Gülen’in kitaplarıyla doluydu” dedi

Darbe girişiminde babası şehit, kendisi de gazi olan Ömer Faruk Kapaklı, FETÖ yapılanmasına ait okulda müdür yardımcısı olan ve yurt dışına kaçan amcası hakkında suç duyurusunda bulundu. Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Ömer Faruk Kapaklı, 15 Temmuz gecesi babası ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne darbe girişimini engelleyebilmek için koşan vatandaşlar arasındaydı. Kapaklı’nın babası Akif Kapaklı, tankların önünde tek başına direndiği esnada Jandarma Genel Komutanlığı yakınına atılan bombayla şehit oldu. O gece aynı patlamada gazi olan Ömer Faruk Kapaklı ise vücudunun 4 yerine isabet eden ve çıkarılamayan şarapnel parçaları ile hayatına devam etmek zorunda kaldı. 

ADIM GİBİ EMİNİM

Kapaklı’nın babasını şehit verdiği esnada, FETÖ yapılanması içerisinde olan öz amcası Osman Kapaklı ile halasının çocukları çoktan yurt dışına kaçmıştı. Kapaklı, “15 Temmuz öncesi kaçmaları insanın kafasında soru işareti oluşturuyor. Adımın ‘Ömer’ olduğu kadar eminim onların bunu bildiğinden. Allah ömür verdiği sürece mücadelem devam edecek” dedi. 17-25 Aralık sürecinden önce bu yapılanmanın dershanesine gittiğini, iki üç haftada bir de evlerinde yatılı kalarak ders çalıştığını söyleyen Kapaklı, dershanede ve evlerinde kendini rahatsız eden olayları şu sözlerle anlattı: “Evlerindeki kütüphanelerde bir tane bile Kuran-ı kerim yoktu. Hep Fethullah Gülen kitapları ile doluydu. Gazetelerine, dergilerine zorla üye ettirdiler. Bizden kurban parası topluyorlardı. O para nereye gidiyor, bilmiyordum.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...