FETÖ’cü pilotlar PKK’yı es geçmiş

Düzenleyen:
FETÖ’cü pilotlar PKK’yı es geçmiş

GÜNDEM Haberleri

Munzur ve Pülümür vadilerinde yuvalanan teröristlere yönelik hava destekli 19 operasyonda koordinatların verilmesine rağmen sonuç alınamamasının sebepleri araştırılıyor

Tunceli’deki üst düzey bazı komutanların FETÖ ile bağlantıları tespit edilerek tutuklanmasının ardından Elazığ ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıkları harekete geçti. Operasyonlara katılan cuntacı pilotlarla ilgili inceleme başlatılması üzerine gerçekler de ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında uzun süren istihbari çalışmalar ve insansız hava araçlarıyla yapılan keşif uçuşları sonrası Munzur ve Pülümür vadilerinde yaklaşık 150 PKK’lının kaldığı 19 hedef kesin olarak saptandı. Bunların imha edilmesi amacıyla hava harekâtı düzenlenmesi için gerekli bilgi ve koordinatlar Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na verildi. Bunun üzerine Malatya Erhaç ve Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden kalkan savaş uçakları, Munzur ve Pülümür vadileriyle merkez Çiçekli köyü yakınlarında tespit edilen PKK kamp ve sığınaklarının imha edilmesine yönelik hava harekatı başlatıldı. Harekâta katılan savaş uçağı pilotlarının, tek bir PKK kampını vurmadığı ve tek bir PKK’lıyı etkisiz hâle getirilmediği tespit edildi. Hedeflerin tamamını es geçen jetlerin pilotlarının FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıktı. Bu arada PKK’ya yönelik operasyon bilgisini basına ve adı açıklanmayan kişilere sızdırdıkları gerekçesiyle bazı subaylar tutuklandı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da, geçtiğimiz yıl tespit edilen 19 PKK hedefinin vurulmaması ile yada önceden bilgi sızdırlılmış olabileceği konusunda başlattığı soruşturmayı derinleştirdiği belirtildi.

GENELKURMAY'DAN TERÖRE KARŞI NET MESAJ

Genelkurmay Başkanlığı ve AK Parti MYK’dan teröre tepki mesajları peşpeşe geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, son günlerdeki terör saldırılarının faillerinin her alanda cezalandırılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Masum insanlarımızı en mutlu günlerinde, düğünlerinde dahi katletmekten çekinmeyen gözü dönmüş caniler; asil milletimizin birliğini, beraberliğini, dayanışmasını ve sahip olduğu 18 Mart, 15 Temmuz ruhunu asla yok edemeyeceklerdir. Ülkemizin ve milletimizin gücüne ve geleceğine karşı terörü son bir çare olarak kullananlar layık oldukları cezayı alanda ve yargıda aldılar, alacaklardır. TSK, milletimizin ve devletimizin emrinde; jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.” 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...