Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Focus RS, Mustang motoruyla geri döndü

Düzenleyen:
Focus RS, Mustang motoruyla geri döndü

Ekonomi Haberleri

Ford, Mustang modelinde kullanılan 4 silindirli 2.3 litre Ecoboost motoru, yüzde 10 güçlendirerek Focus RS’de kullandı. Aracın fiyatı 84.650 avrodan başlıyor

Ali ÇELİK

Yeni Focus RS, Avrupa ve ABD’deki Ford Performans Merkezi mühendislerinin titiz çalışmalarıyla tekrar yollara döndü. İlki 2002, ikincisi 2009 yıllarında piyasaya sürülen Ford’un Focus RS modeli üçüncü versiyonunu geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü.
Sürüş teknolojilerini, motor sporlarındaki birikimden alan Focus RS adrenalin severlerin heyecanla beklediği bir model. Mustang modelinde kullanılan, tamamen alüminyum 4 silindirli 2.3 litre Ecoboost motor, RS için yeniden kalibre edilerek yüzde 10 ekstra bir güç kazandırılmış. Şanzıman ve debriyaj yüksek tork gücünün üstesinden gelebilmek için dayanıklı bileşenler ile güçlendirilmiş. 0-100 km hızlanması 4.7 saniye olan araç, şimdiye kadar üretilen en seri Focus modeli. Spor ve pist sürüş modları bulunan RS modelinde en dikkat çeken özellik Drift Modu... Şu ana kadar üretilen otomobillerde bir ilk olan Drift Modu, kullanıcılarına şimdiden büyük keyif vadediyor. Geliştirilen kalkış kontrol özelliği ise RS’in öne çıkan bir diğer yeniliği.

VİRAJDA DÖRT DÖRTLÜK

Dinamik tork kontrollü, akıllı 4x4 çekiş (AWD) sistemi ve motor sporlarından transfer olan ‘Öhlins Tenneco’ süspansiyonu sayesinde, yüksek hızlarda ve virajda aracın savrulma ve kayması önleniyor. Böylece sürücünün yol tutuş ve direksiyon hâkimiyeti güçleniyor. Focus RS’in agresif yapısını yansıtan burun tasarımı, ön tampona yerleştirilen fren soğutma kanalları, arka taraftaki spoiler ve alt difüzör, dikkat çeken noktalar olarak öne çıkıyor. İç tasarımda RS serisine özel, gücü temsil eden mavi renk, spor koltuklardan direksiyona, zemin ve iç döşemeden vites koluna kadar her noktada kullanılmış.
Gelişmiş eller serbest ve dokunmatik ekran teknolojisi yeni nesil Ford SYNC2 sistemi, Ford MyKey, otomatik katlanır aynalar, anahtarsız çalıştırma sistemi, hatasız yakıt doldurmayı sağlayan Ford Kolay Yakıt, geri görüş kamerası gibi teknolojilerle donatılan araç, manuel şanzıman ile 84.650 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...