Dünyanın en büyük tahvil yatırımcılarının gözü sıfırın altında

Düzenleyen:
Dünyanın en büyük tahvil yatırımcılarının gözü sıfırın altında

Ekonomi Haberleri

Sıfırın altında faizlerden bile getiri sağlamanın yollarını bulan tahvil yatırımcıları Japon tahvillerine yöneliyor

Negatif faizler küresel tahvil piyasaları altüst etmeye devam ediyor. Bir kaç yıl önce "saçmalık" olarak kabul edilebilecek negatif faiz furyası dünyanın en büyük tahvil yatırımcılarının iştahını kabartıyor.

PIMCO'nun en büyük uluslararası tahvil fonu ve Çin de küresel finans piyasalarındaki negatif faiz eğiliminden faydalanarak getiri sağlamak amacıyla negatif Japon tahvillerinden almaya başladı. 

Peki bu yatırımcılar, satın alındığı fiyattan daha az getiri sağlayan bu tahvillerle nasıl kâr edecek?

Bu stratejinin temelinde dolar cinsinden varlıklara duyulan doyumsuz iştah yatıyor. Yatırımcılara dolar saklama imkanı veren bu işlemler sayesinde rekor düşük faizler çağında bile yatırımcı ekstra getiri sağlayabiliyor. Kurları sabitleyen swap işlemleri sayesinde -0,24 faizle işlem gören üç aylık Japon tahvilleri bile dolar cinsinden borç verenler için cazip getiriler yaşatabiliyor.

Bu fenomenden yararlanmak isteyen en büyük yatırımcıların başında da dolar zengini PIMCO ve Çin var.

Bloomberg verilerine göre, PIMCO'nun kur oynaklıklarına karşı koruma sağlayan Yabancı Tahvil Fonu bu yıl portföyüne kısa vadeli Japon tahvilleri ekledi. Japon Maliye Bakanlığı verileri ise Çin'in geçen çeyrekte rekor düzeyde tahvil aldığını göstermişti.

7,8 milyar dolarlık PIMCO fonunu yöneten Sachin Gupta, "Bazı piyasalarda negatif getirili varlıklar alıp bunları dolara hedge ederek cazip pozitif getiriler sağlayabiliyoruz" dedi.  Kısa vadeli Japon tahvillerinin neredeyse tamamen risksiz olduğunu söyleyerek, uzun vadede elde tutulduğunda daha en başından işlemin kârı sabitlediğini belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...