Gaziantep'teki saldırıda Suruç ve Gar saldırısıyla aynı düzenek kullanılmış

Düzenleyen:
Gaziantep'teki saldırıda Suruç ve Gar saldırısıyla aynı düzenek kullanılmış

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep’te 53 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısını IŞİD üyesi bir çocuğun gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırıda kullanılan düzeneğin Suruç ve Ankara Garı saldırılarıyla aynı olduğu öğrenildi.

Gaziantep'te kına gecesine düzenlenen canlı bomba saldırısında 53 kişi yaşamını yitirdi, 69 kişi de yaralandı. Edinilen bilgilere göre; Gaziantep’teki saldırıda, Ankara ve Suruç’taki saldırılarla aynı düzenek kullanıldı. Patlayıcının yanına, etkiyi arttırmak için bilye ve demir parçaları eklendi.

EL BOMBASIYLA ATEŞLENMİŞ

Gazianep'te kına gecesini hedef alan canlı bomba saldırısı ile ilgili yeni ayrıntılar var. Altı savcının yürüttüğü soruşturmada, bölgedeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntüleri inceleniyor.

Olay yerinde çocuk olduğu sanılan canlı bombaya ait yelek parçaları ile el bombasına ait fünye bulundu. Patlayıcı düzeneğinin el bombasıyla ateşlendiği belirlendi.

DEMİR BİLYE KULLANDILAR

Ön otopsi raporunda ölümlerin çoğunun patlayıcının etkisini arttırmak için kullanılan demir bilyeler nedeniyle olduğu tespit edildi.

AYNI DÜZENEK

Düzeneğin, IŞİD’in Ankara Garı ve Suruç’taki canlı bomba saldırılarında kullandıklarıyla aynı olduğu öğrenildi.

İKİ KİŞİ KAÇTI

İlk incelemede, patlamanın hemen ardından araçla kaçan iki kişi olduğu belirlendi. 

Canlı bomba saldırısında şüpheler terör örgütü IŞİD’in üzerinde yoğunlaştı.

DÜĞÜNLERE SALDIRI İÇİN "EMİR"DEN İZİN İSTEMİŞ

Üç ay önce polisin operasyonunda kendisini patlatan örgütün “Gaziantep emiri” Yunus Durmaz'ın düğünleri hedef gösterdiği ortaya çıktı.

Bilgiler, Ankara Garı'na yönelik saldırı ile ile ilgili iddianamede yer aldı.

Buna göre Durmaz, IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’dan düğünlere bombalı saldırı için izin istedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...