Ruslar dört gözle bekliyordu! Ve başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ruslar dört gözle bekliyordu! Ve başladı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinden Rusya'ya şeftali ihracatı başladı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde üretilen ve 2 tanesi 1.5 kilo gelen şeftali yoğun ilgi görüyor. En çok talebin Rusya'dan geldiğini söyleyen Başkan Sami Yavaş, “Rusya şeftaliye hasret kalmıştı. 9 Ağustos Türkiye-Rusya görüşmelerinden sonra bu hasretlerini gidermek için ihracatımız başladı" diye konuştu. Umurbey'de 25. Şeftali Festivali yapıldı. Türkiye'nin en önemli şeftali üretim merkezlerinden olan Umurbey'de düzenlenen festivalin üçüncü gününde 'en iyi şeftali' Yarışması da yapıldı.Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın da katıldığı ödül töreninde büyüklük, tat, aroma, kalıntı gibi bir çok kriterden geçirilen şeftalilerden ilk üçe girenlere ödülleri verildi.

Vali Hamza Erkal, 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiyi sarsamadığını söyleyerek, “15 Temmuz'da darbe girişimi oluyor, pazartesi günü borsa açılıyor; borsada hiçbir sarsılma yok. Bu ne demek? Vurulan bütün prangaları bu millet söküp atar, yoluna devam eder demek. Biz üzerimize düşeni yapacağız, bulunduğumuz yerlerde hizmetimi yürüteceğiz" dedi.

İKİ TANESİ 1.5 KİLO GELİYOR

Bu sene festivalin 25. kez yapıldığını söyleyen Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Şeftalimiz bu sene yurt içine ve yurt dışına satıldı. Yurt dışına satışlarımız arttı. Türkiye'nin en iyi ikinci şeftali üretim yeri olan Umurbey, en iyi şeftali nektarının üretildiği yer haline geldi. Halkımızın gelir kaynağının yüzde 90'ı şeftaliden. Bu sene erken olgunlaştığı için bittiği zamana denk geldi. Bu sene yine tane şeftali ortalaması 719 gramla yarışma sonlandırıldı. İki tanesi 1,5 kilo geliyor şeftalinin. Rusya'ya ihracat başladı. Aynı zamanda yurt dışında Almanya, İngiltere ve Fransa'ya da ihracat yapıldığını duyuyoruz. Özellikle yurt içindeki büyük market zincirlerinin Umurbey'e gelerek buradan alım yaptığını gördük. Umurbey şeftalisi bir marka, Çanakkale'de parlayan bir yıldız" dedi.

En çok talebin Rusya'dan geldiğini söyleyen Başkan Sami Yavaş, “Rusya şeftaliye hasret kalmıştı. 9 Ağustos Türkiye-Rusya görüşmelerinden sonra bu hasretlerini gidermek için ihracatımız başladı" diye konuştu.

Öte yandan Umurbey'de bulunan soğuk hava deposundan nakliyeler sürüyor. Depoya yanaşan kamyon ve tırlar, kasalarla yüklenen şeftalileri iç ve dış pazara dağıtılmak üzere taşıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...