Aslan'ın Eren'i var derdi yok

Düzenleyen:
Aslan'ın Eren'i var derdi yok

SPOR Haberleri

Cimbom karşısında taş gibi bir rakip buldu... Maç boyunca kötü oynadı... Eren son dakika golüyle yeni takımına ilk katkısını yaptı

Burhan Can TERZİ

Süper Lig’in ilk haftasında G.Saray, TT Arena’da Karabükspor’u ağırladı. Sahaya seyircisinden yoksun çıkan sarı-kırmızılılar için maçın ilk yarısı felaket derecesinde kötü geçti. Karadeniz ekibi Cimbom’un savunmasında büyük boşluklar bulurken, Riekerink’in öğrencileri ne organize olabildi ne de etkili hücumlar geliştirebildi. Eren Derdiyok da 85’e kadar “Ne yapacağını bilmeyen” bir görüntü çizdi. 4’te, Ceyhun ara pasıyla topu Yatabare ile buluşturdu. Soldan vuruşunu yapan Malili, topu dışarı gönderdi. 12’de neredeyse aynı pozisyonu bulan deplasman ekibinde Yatabare yine topu filelerle buluşturamadı. Top Muslera’dan sekerken Traore tamamlamaya çalıştı ama tecrübeli kaleci geçit vermedi. Akabinde Karabük korneri paslaşarak kullanırken kaleciyle karşı karşıya kalan Traore şutunu çekti fakat Uruguaylı kalesinde bir defa daha devleşti.

İkinci yarıda da aynı futbol

İlk yarıda akılda kalan Karabük’ün ani akınları, G.Saray’ın da pasif futbolu oldu. İkinci yarıda da durum G.Saray adına pek parlak değildi. Sarı-kırmızılılar yine arzuladığı baskıyı kuramadı ve olgunlaşmış ataklar yapamadı. 53’te Sneijder ve 69’da Selçuk’un yaptığı etkisiz şutlar dışında G.Saray 80 dakika kayda değer pozisyona giremedi. Son 5 dakika oyunu rakip sahaya yıkabilen sarı-kırmızılılar Eren’in kafasından galibiyete uzandı. 90+3’te Chedjou’nun ortasına müthiş yükselen Eren skoru belirledi: 1-0. 

Gol kralı olmasam da olur

Dün üç puanı getiren Eren Derdiyok, "Çok önemli bir galibiyet. İlk maçlar her zaman zordur" derken, "Henüz tam kapasiteme ulaşamadım. Bugün attığım golü taraftarımıza armağan ediyorum. Biz bu değiliz. Daha iyi bir takımız. Takım başarılı olsun da gol kralı olmasam da olur. Ama takımın şampiyonluğuyla birlikte gol kralı da olursam hayalimi gerçekleştirmiş olurum" şeklinde konuştu. 

Hiç mutlu değilim

G.Saray Teknik Direktörü Olde Riekerink üç puan için memnundu. Ama sadece o kadar... "Oyundan kesinlikle memnun değilim. Performanstan hiç mutlu değilim" vurgusu yapan Hollandalı çalıştırıcı, "Bu maçtan dersler çıkarmamız gerekiyor. Takımı ilk defa böyle gördüm. Bir daha böyle görmeyeceğimi düşünüyorum. Nerelerde yanlış yaptık, bunları değerlendireceğiz. Böyle bir maçtan, böyle bir oyundan sonra aldığımız 3 puan çok iyi" sözlerini kullandı. Linnes'e kızıp 39. dakikada Sabri'yle değiştiren Riekerink, "Orada inisiyatif bende. Beşiktaş maçında iyiydi ama bu karşılaşmada kötüydü" dedi. 

Linnes'e dayanamadı

G.Saray Teknik Direktörü Olde Riekerink karşılaşmada istediklerini bir türlü yerine getiremeyen Martin Linnes'i 39. dakikada Sabri'yle değiştirdi. Oyuncuya maç içerisinde sık sık kızan Hollandalı çalıştırıcı su molasında yanına geldiği futbolcusuna önce sertçe çıkıştı, sonra da itti. Bu şok harekete karşılık vermeyen Linnes oyundan çıkarken büyük moral bozukluğu yaşadı.

Bu takıma ne oldu?

Dün Karabük karşısında inanılmaz ölçüde zorlanan G.Saray'da yönetici Levent Nazifoğlu da maç sonrası şaşkındı. Nazifoğlu, "Süper Kupa maçındaki takıma ne oldu anlamak mümkün değil. Kötü bir performans gösterdik. Karabük'e yazık oldu. Şans golüyle galip geldik" açıklamasında bulundu.

Hem Diarra hem forvet

Lassana Diarra konusunda da konuşan yönetici Nazifoğlu, "Lokomotiv Moskova cephesiyle yarın (bugün) bir görüşme yapılacak, onun ardından olay netleşecek" derken, "Forvet konusunda yetersiz olduğumuz ortaya çıktı. Başkanımızla konuyu görüşeceğiz ve duruma bakacağız" sözlerini kullandı. 

Bruma: Önemli olan 3 puan

Galatasaray'da dün tutuk görünen Bruma, ''Kolay bir maç değildi. Taraftarımızın da desteğinden yoksunduk. İlk maç olması sebebiyle de zordu. Önemli olan 3 puandı. Artık üzerine koyarak gitmemiz gerekiyor. Ben de kendimi nasıl geliştirebilirim, buna odaklandım" şeklinde konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...