Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beklentimiz büyüktü ama 8 madalyada kaldık

Düzenleyen:
Beklentimiz büyüktü ama 8 madalyada kaldık

SPOR Haberleri

Taha Akgül’le zirveye çıkarken, 4 gümüş, 3 de bronz aldık. Minderde toplam 5 madalya alarak atalarımızın sporunu hatırladık, hatırlattık.

Brezilya’da 5 Ağustos’ta başlayan Olimpiyat Oyunları dün gece sona erdi… 205 ülkeden 11 bin 303 sporcunun katıldığı oyunları 1 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamladık. Rıza Kayaalp ile açılışını yaptığımız ve bayrağı taşıdığımız oyunların kapanışı Rio de Janeiro şehrindeki Maracana Stadı’ndaydı. Bayrağı bu kez altın madalyalı güreşçimiz Taha Akgül taşıdı. Seremoni havai fişek ve ışıklı dans gösterileri ile başladı, ardından bayrak geçiş töreni oldu. Seremonide atletizmde erkekler maraton koşusunda madalya alan sporcuların madalyaları Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı (IOC) Thomas Bach tarafından verildi.

41. BİTİRDİK

103 sporcuyla katıldığımız olimpiyatlarda beklentimiz ve madalya umutlarımız çoktu. Ancak favori olarak gördüğümüz bazı isimlerde hayal kırıklığı yaşadık… Toplamda ise 8 kez kürsüye çıktık.  Amerika’nın 121 madalya ile zirvede yer aldığı altın madalya tablosunda kendimize 41. sırada yer bulabildik. Genel sıralamada ise 34. durumdaydık.

Taha Akgül: İlk 10'a girmeliyiz

“Biz büyük bir ülkeyiz ve daha fazla altın madalya almalıydık. Sıralamada ilk 10’a girmeliyiz. Umarım Tokyo Olimpiyatları’nda bunu başarırız” 

Rıza Kayaalp: 2020'de altını istiyorum

“Altın madalya alamadığım için çok üzgünüm. Cumhurbaşkanımıza 2020’de altın sözüm olsun. Bu ikincilik beni daha zinde tutacaktır” 

Soner Demirtaş: Rüyamda gördüm

“Madalyayı 7 yıl önce rüyamda görmüştüm. Serbest stilde bu kadro, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da aday" 

Yasmani Escobar: Türkiye benim yeni ailem

“Yarış sırasında Türk halkının beni televizyondan izlediğini ve başarılı olmamı istediğini hissettim. Onlar benim yeni ailem.” 

Nur Tatar: Altın nasip değilmiş

“Çok iyiydim ve formdaydım ama yarı finalde çok şanssız bir şekilde kaybettim. Altın nasip olmadı ama madalya aldığım için mutluyum."

Selim Yaşar: Vedam altınla olacak

“Bu madalya Türk halkına ve şehitlere armağan olsun. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya alarak güreşe veda ederim.”

Cenk İldem: Hayalim gerçek oldu

“Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya kazanmıştım. Olimpiyatlarda madalya kazanmak hayalimdi. Bunu gerçekleştirdim.”

Daniyar İsmayilov: Kilolar ağır gelmedi

“Türkiye'de insanlar, 15 Temmuz'da ülkelerini düşünerek tankların altına yattı. Bunu gördükten sonra, o kiloların altına yatmak bana zor gelmedi."  

Beklentimiz büyüktü ama 8 madalyada kaldık

MEŞALE SÖNDÜ

2016 Rio Olimpiyat Oyunları törenle açıldı, törenle kapandı… Bayrağımızı Taha Akgül’ün taşıdığı törende bir konuşma yapan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach “Brezilya, bu başarıyla gurur duyabilir. Hepimize ilham kaynağı oldunuz. Teşekkürler Rio, tebrikler Brezilya” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 17 gündür statta yanan olimpiyat meşalesi söndürüldü. 

DEVŞİRMELER ÜÇLÜ ÇEKTİ

Brezilya'da sona eren 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışan 29 devşirme sporcu vardı… Bunların 3'ünden madalya geldi. Türkiye'deki yerli sporcuların gelişimlerine yardımcı olması için planlanan ve 17 farklı ülkeden transfer edilen sporcular, olimpiyatlarda beklediğimiz başarıyı elde edemedi. Türkiye adına 9 branşta 29 devşirme sporcu sahne aldı. 

İlk madalya Türkmenistan doğumlu Daniyar İsmayilov'dan halterde geldi. Küba asıllı Yasmani Copello Escobar, erkekler 400 metre engelli finalinde bitiş çizgisini 47,92'lik zamanla geçerek, bronz madalyaya ulaştı. Bir diğer gümüş madalyamız ise güreşte 86 kiloda Dağıstanlı Selim Yaşar’dan geldi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...