Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKU'lu özel çocuklar Uludağ'da buluştu

Düzenleyen:
PKU'lu özel çocuklar Uludağ'da buluştu

SAĞLIK Haberleri

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen kampta, Türkiye’nin dört bir yanından gelen fenilketonüri hastası çocuklar, hem yeni dostluklar kurdu hem de hastalıklarını daha iyi öğrendi.

Ziyneti KOCABIYIK

Türkiye’nin 41 şehrinden fenilketonürili (PKU) çocuklar Uludağ’da düzenlenen kampta buluştu.  Bu yıl üçüncüsü düzenlenen PKU kampında 41 şehirden 9-17 yaş arasında 117 çocuk bir araya geldi.  Metabolik Hastalıklı Çocuklar Vakfı (METVAK) ve Geleceğin Yıldızları tarafından düzenlenen Nutricia Medikal Beslenme’nin desteği ile gerçekleştirilen kampa, PKU’lu çocukların yanı sıra doktor ve diyetisyenler de katıldı. Kampın organizasyon kısmını yürüten Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, artık geleneksel hale gelen PKU Kampı’nın sosyal bir işlev üstlendiğini belirterek, “Burada diyetleri gibi ömür boyu sürecek dostlukların temeli atılıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklarımız, kendilerini yalnız hissetmiyorlar; hem kamp yapıyor, hem de tecrübelerini paylaşıyorlar” dedi.  

KÖFTE YEMEK İSTİYORUM

Kampın en sevimli simalarından biri olan 10 yaşındaki Konyalı Halil Kaan Özdemir, hastalığına kendisinin alıştığını ancak arkadaşlarının alışamadığını söylüyor. Yemeklerden en çok köfte patatesi sevdiğini anlatan Halil Kaan, “Patatesi bazen çok az yiyebiliyorum ama annem köfte yememe izin vermiyor” diyor.

AĞABEYİ DE PKU’LU

Düzceli Beyzanur Esin 9 yaşında. iki kardeşi daha olan Beyzanur, ağabeyinin de fenilketonüri hastası olduğunu belirterek en önemli sıkıntısının sevdiği şeyleri yiyememek olduğunu ifade ediyor. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...