Üç liderden HDP'ye: 'PKK'ya tavrını koy'

Düzenleyen:
Üç liderden HDP'ye: 'PKK'ya tavrını koy'

GÜNDEM Haberleri

3’lü zirvede, FETÖ ile mücadele süreci ele alındı, HDP’nin de PKK’ya karşı net tavır alması gerektiğine vurgu yapıldı.

Haber Merkezi ANKARA
Darbe girişiminin ardından, başta çıkarılan KHK’lar olmak üzere muhalefetle bilgi paylaşımında bulunma kararı alan Başbakan Binali Yıldırım, dün Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli ile 3’lü zirve yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşen görüşmede Yıldırım, CHP ve MHP liderleriyle başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı verilen mücadele ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.
Saat 10.00’da başlayan görüşme 3 saat sürdü. Zirvede Türkiye’nin terörle mücadele süreci ile Irak ve Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. Başbakan Yıldırım’ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yapılan mücadelenin seyri ve atılan adımlar hakkında liderlere bilgi verdiği görüşmede, HDP’nin adının terör örgütüyle beraber anılmaması için PKK’ya karşı net tavır alması gerektiğine vurgu yapıldı. “Mini Anayasa Paketi”nin de ele alındığı görüşmede, ayrıca Irak ve Suriye’deki gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi.
BİR AYDA 4. BULUŞMA
 15 Temmuz gecesi darbeye karşı ortak tavır sergileyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Temmuz’da Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı bir araya gelmişti. O görüşmede muhalefet liderlerine darbe karşısındaki duruşlarından dolayı yüz yüze teşekkür eden Başbakan Yıldırım, 2 hafta sonra 1 Ağustos’ta Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde, Bahçeli ile de Bahçeli’nin Meclis’teki makamında bir araya gelerek FETÖ’ye karşı verilen mücadele, çıkarılan kararnameler ve terörle mücadele konusunda muhalefet liderleriyle bilgi paylaşımında bulunmuştu. Liderler 7 Ağustos’ta Yenikapı Demokrasi ve Şehitler mitinginde de bir araya gelmişti. Dünkü 3’lü zirve liderlerin darbe girişimi sonrasındaki dördüncü görüşmesi oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...