Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güneydoğu yatırımlarla şahlanacak

Düzenleyen:
Güneydoğu yatırımlarla şahlanacak

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada, gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.

Türkiye’nin önünde güzel günler olduğunu belirten Yıldırım, “Sağlanan birlik, kardeşlik ve uzlaşma ortamını devam ettirmek için iktidar partisi sorumluluğunu bilerek daha dikkatli davranacağız. Ülkenin ana meselelerinde muhalefet-iktidar ayrımı yapmayacağız. Bütün konularımızı konuşarak, görüşerek ve uzlaşarak çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Milletimiz ayrışma istemiyor, milletimiz birleşme, kaynaşma istiyor. Ayrışmanın moral değerlerimizi ne kadar olumsuz etkilediğini geçmişte gördük” ifadelerini kullandı.Başbakan Yıldırım, ayrıca terörden etkilenen Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik çalışmaların tamamlandığını ve detaylarının bölge illerine düzenlenecek ziyaretlerde açıklanacağını söyledi. Terörün bıraktığı izlerin silinmesinin amaçlandığını vurgulayan Yıldırım, "Uzun zamandan beri devam eden doğu ve güneydoğuya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık. Bölge illerinde peyderpey önümüzdeki günlerde bizzat giderek, oradaki vatandaşlarımızla beraber olup bu açıklamaları orada yapacağız. Terörle mücadelenin devam ettiği iller ve o illerle doğrudan değil ama dolaylı etkilenen iller de var. 20'nin üzerinde il. Bunlara yönelik genel teşvikler, destekler dışında buralardaki yatırım açığını kapatmak ve buralardaki işsizlik oranını düşürmeye yönelik ciddi tedbirler var. Tarım, ulaştırma, alt yapı, enerji, sağlık, turizm, eğitim alanında var. Ayrıca teşvikler var. Belirlenen önceliklere göre buralara yatırım yapılacak" dedi. Türkiye’nin güneyinde bir Kürt devleti yapılanmasına asla izin verilmeyeceğini belirten Yıldırım, Suriye’de akan kanın bir an önce durdurulması için ilgili ülkelere çağrı yaptı. Mısır’dan gelen sağduyulu açıklamaların sevindirici olduğunu dile getiren Başbakan, iki ülke halkının kardeş olduğunu, bu yüzden ekonomik gelişmelerin olumlu seyredeceğini umduğunu söyledi. Yıldırım, İsrail ile ilişkilerin yakınlaşmasının Gazze’den uzaklaşmak anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...