Darbe gecesi kendini kiltlediğini söylemişti, kameralara sobelendi

Düzenleyen:
Darbe gecesi kendini kiltlediğini söylemişti, kameralara sobelendi

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşananlara ilişkin ilk kareler ortaya çıktı. Görüntüler, savcıya verdiği ifadesinde “kendimi odaya kilitledim” diyen dönemin Personel Başkanı eski Korgeneral İlhan Talu’yu tekzip etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasında yer alan görüntüler NTV’de yayınlandı. Darbe girişiminin ana üslerinden biri olan Genelkurmay Karargâhı’ndaki yaşananlara ışık tutacak fotoğraflarda OHAL çerçevesinde yayınlanan kanun hükmünde kararname ile TSK’dan atılan dönemin Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu’nun darbeci askerleri komuta kademesinin bulunduğu kata çıkardığı daha sonra döndüğü dikkat çekiyor. Görüntülerde yer alan diğer isimler ise Genelkurmay Adli Müşaviri Hayrettin Kaldırımcı ve Tümgeneral Mehmet Dişli. Koridorlarda o gece  eli silahlı sivilin de olduğu yer alıyor.
Tutuklanarak cezaevine konulan ve ordudan atılan İlhan Talu, savcılık ifadesinde 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargâhı’nda bulunan en üst rütbeli subaylardandı. Darbe gecesi saat 20.50 sularında Özel Kuvvetler personelinin koşarak komutanlık makamına çıktığını anlatan Talu, “Emir subayıma kapıyı kilitlettim. Beraberimizdekilerle olayların yatışmasını bekledik. Onlar gece 01.00’de odadan çıktı. Ben de cumartesi saat 13.00’e kadar odamda bekledim” demişti. Talu, ifadesinde “Odamda televizyonda olayları izlerken darbe girişimi olduğunu anladım. Olayları, Silahlı Kuvvetler’in içine sızmış Fethullahçı askerlerin yaptığını değerlendirdim” ifadesini vermişti.
Talu, “Fethullah Gülen, bana göre dış güçler tarafından idare edilen en büyük nifak kaynağıdır. Ben darbe faaliyetine katılmadım, suçlamaları kabul etmiyorum” demişti. İlhan Talu, parmak ısırtan mal varlığı ile de dikkat çekmişti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...