Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kahraman savcı

Düzenleyen:
Kahraman savcı

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz gecesi kahramanca duruş gösteren Başsavcı Soner Gül’ün, darbecilere “Bunun hesabını iki cihanda vereceksiniz” dediği öğrenildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi kapsamında tutuklanan ve TSK’dan ihraç edilen Yarbay Latif Çiçek’in, askerî konvoyun önünü kesen vatandaşları tehdit etmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlarca çekilen görüntülerde, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı kışladan zırhlı askerî araçlarla İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan Yarbay Latif Çiçek komutasındaki bir grup askerin otoban gişelerinde, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül ve Kaymakam Vekili Tarkan Keskin ile vatandaşlar tarafından durdurulması yer alıyor. Başsavcı Gül ve vatandaşlarla tartışan Çiçek’in konuşmaları da görüntülere yansıyor. Görüntülere göre Çiçek, vatandaşlardan acilen yolu açmalarını isteyerek, gelen talimat gereği İstanbul’a gitmeleri gerektiğini belirtiyor. Vatandaşlara hitaben “Ortalık karışık, galeyana gelmeyin. Biz emir kuluyuz, ne emrederlerse onu yaparız.” şeklinde söylemlerde bulunan Çiçek, “Siz yolu açın, biz gereğini yapacağız” sözlerini sarf ediyor. “Ordu ne emir verirse biz onu yerine getiririz.” diyen Çiçek, “Biz kimsenin burnu kanamadan gideceğiz. Ordu ne emir verirse biz onu yaparız. Yolu açalım, yoksa ateş ederler, uygunsuz bir davranış olur” şeklinde söylemlerde bulunuyor. Yarbay Çiçek ile tartışan Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül ise askeri araçların İstanbul’a gitmesine izin verilmeyeceğini belirtiyor. “Allah rızası için geri dönün” diyen Gül, “Önce beni vur geç, bunun hesabını iki cihanda vereceksiniz. Bunun hesabını soracağız” diyerek birliklerin geri dönmesi için çaba gösteriyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...