Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bombalı pusetin 20 metrelik ölüm yolu!

Düzenleyen:
Bombalı pusetin 20 metrelik ölüm yolu!

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep’te kına gecesini katliama çeviren terör örgütü DAEŞ’in saldırıda kullanılan ‘canlı bomba yeleği’ni bebek arabasına koyup bir çocuğa verdiği, bomba konan arabanın da aynı çocuk tarafından kalabalığın içine sokulduğu tespit edildi.

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde, Siirt’in Pervari İlçesi nüfusuna kayıtlı Akdoğan Ailesi’nin amca çocukları olan Nurettin ile Besna Akdoğan çiftinin kına gecesini kana bulayan terör örgütü DAEŞ’in hain saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 54’e ulaştı. Türkiye’yi yasa boğan saldırıda kullanılan bombanın olay yerine bir bebek arabası (puset) içerisinde getirildiği iddia edildi.

BEBEK ARABASINI ÇOCUĞA VERDİLER
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Beybahçe Mahallesi 7 No’lu sokak üzerinde düzenlenen kına merasiminin bitimine yakın sokağın girişine bir erkek, sadece gözleri görünen siyah çarşaflı bir kişi ve 12-14 yaşlarında bir çocuk birlikte geldi. Erkek ile siyah çarşaflı kişi sokağın başında durarak bebek arabasını çocuğun eline vererek kına merasiminin yapıldığı yere doğru götürmesini istedi. Çocuk, bebek arabasını damadın evinin de bulunduğu kına merasiminin yanına götürdüğü sırada patlama meydana geldi. Patlamada bebek arabasını götüren çocuk da parçalanarak öldü.

PATLAMA SONRASI 2 TERÖRİST KAÇTI
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki tüm güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini incelemesi sürüyor. İlk incelemede, patlamanın hemen ardından araçla kaçan ve çocuğa bebek arabasını verdiği değerlendirilen iki kişinin görüntüsüne ulaşıldığı da öğrenildi.

Olay yerinde canlı bomba yeleğine ait parçalar ile el bombasının fünyesi de bulundu. İncelemelerde patlayıcı düzeneğinin terör örgütü DAEŞ’in Ankara Garı ve Suruç’taki canlı bomba saldırılarındaki düzenekle aynı olduğu saptandı. Patlayıcının etkisini artırmak içinse demir bilye ve demir parçaları kullanıldığı bildirildi. Ön otopsi raporunda, ölümlerin çoğunun, patlayıcının etkisini artırmak için kullanılan demir bilyelerin isabet etmesinden kaynaklandığı belirlendi. Ankara’daki tren garı önünde gerçekleşen canlı bomba saldırısında 104, Suruç’ta ise 34 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Habertürk

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...