Yıkanabilir teknoloji

Düzenleyen:
Yıkanabilir teknoloji

TEKNOLOJİ Haberleri

Edge ekranları iş hayatına taşıyan Samsung Galaxy Note 7 su altında not tutma ve iris tarama gibi devrim niteliğinde özelliklerle geliyor

Ömer TEMÜR

Gelişmiş ülkelerde akıllı telefon pazarı doyma noktasına geldi. Hatta teknoloji devlerinin satışları gerilemeye bile başladı. Pazar kapma yarışında üst seviye ürünlerde ise ciddi bir rekabet yaşanıyor. Böyle bir dönemde Samsung, önemli bir değişiklikle kavisli ekran tasarımını Galaxy Note 7 serisine taşıdı. Geçtiğimiz günlerde New York’da yapılan Unpacked 2016 etkinliğinde tanıtılan Galaxy Note 7’yi Türkiye’de satışa sunulmadan önce bir hafta boyunca test ettik. Her şeyden önce şunu söyleyelim Galaxy Note 7, Note 5’in devamı olarak geliyor. Samsung, Galaxy S7 ile eş güdümlü olarak yeni modellerine yer vermek ve kafa karışıklığını giderek için Samsung Note 6’yı pas geçti. Cihazın Türkiye için tavsiye edilen satış fiyatı ise 3 bin 599 lira. 
Peki yeni model de ne gibi özellikle tüketiciyi bekliyor? Note 7 kavisli tasarımıyla Note 5’e göre daha premium bir görüntü sunuyor. Note 7 daha kalın bir görüntü sunsa da telefonu elde tutmak çok daha kolay. Kıvrım ortaya kadar geliyor. Bu da S7 edge’den daha iyi bir tutuş sağlıyor. Ayrıca kavisli kısımlara kısa yollar atayarak daha pratik bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Telefonda diğer dikkat çeken bir önemli özellik iris tanıma özelliği. Telefonun ekranına baktığınızda bir kaç saniyede sizi tanıyor ve ekran kilidi açılıyor. Parmak izi okuma özelliğinden daha ileri bir koruma sağlıyor. İris ile açılan klasörler de mevcut. 
Samsung Note 7 ile su altında da iddialı. Galaxy Note 7 su altında 1.5 metreye kadar 30 dakika çalışabiliyor. Su altında not tutma özelliğinin iş hayatında ne kadar gerekli olduğunu bir tarafa  bırakırsak tüketiciler için önemli bir tercih sebebi olabileceğini söyleyebiliriz. Yapılan araştırmalara göre cep telefonu hasarlarında denize ve suya düşünme kırılma olaylarının ardından ikinci sırada geliyor. 
Samsung birçok kullanıcıya kulak vererek batarya konusunda iyileşmeye gitmiş. Bu yeni cihazda 3500mAh seviyesinde bir batarya kullanılmış. 100 dakika içerisinde telefonun tamamını şarj etmek mümkün. En önemlisi ise USB Tip-C bağlantısı sayesinde hızlı şarj ve veri aktarımına imkân sağlıyor olması. Kullanıcıların sorun yaşamaması için dönüştürücüler de telefonla birlikte geliyor. 

Kalemle 38 dilde tercüme

Note 7’nin kalemi S Pen önceki versiyonlara göre daha çok özellik barındırıyor. Büyüteç özelliğiniğini kullanarak S Pen ile istediğiniz metin alanını büyütebilirsiniz. Tercüme özelliği ise kullanıcılara sözlük açmadan S Pen ile kelimenin üzerine gelerek anlamına bakabilmeyi sağlıyor. Optik Karakter Tanıma (Optical Character Recognition - OCR) teknolojisi sayesinde görüntü olarak formatlanmış sözcükler tercüme edilebiliyor. 38 ayrı dili konuşabilen ‘Tercüme’ fonksiyonu, kelimeleri 71 ayrı dile çevirebiliyor.

Samsung Galaxy Note 7

¥ Ekran: 5.7 inç Quad HD Çift edge Super AMOLED ekran
¥ İşletim Sistemi: Android 6.0.1 (Marshmallow)
¥ Ağ: Cat.9, 3CA
¥ Boyut: 153,5 x 73,9 x 7,9mm, 169g
¥ İşlemci: 8 çekirdek (2,3GHz Dört + 1,6GHz Dört), 64 bit, 14 nm işlemci
¥ Bellek: 4GB RAM, 64GB dâhilî hafıza 
¥ Kamera: 12MP arka, 5MP ön 
¥ Pil: 3.500mAh, hem kablolu hem kablosuz hızlı şarj
¥ Bağlantı: Wi-Fi, bluetooth, LTE, USB Tip-C, NFC
¥ Sensörler: Barometre, parmak izi sensörü, jiro sensör, jeomanyetik sensör, hall sensörü, HR sensörü, iris sensörü, yakınlık sensörü, RGB ışık sensörü

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...