Turkcell Belarus’ta liderliğe oynayacak

Düzenleyen:
Turkcell Belarus’ta liderliğe oynayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin ardından Belarus’ta da 4G hizmeti vermeye başlayan Turkcell, gözünü liderliğe dikti

Life:) markasıyla 2009 yılından beri Belarus’ta faaliyet gösteren Turkcell, Türkiye’nin ardından bu ülkede de 4G hizmeti vermeye başladı. 1.6 milyon abonesiyle Belarus’un en büyük üç operatöründen biri olan Turkcell, gözünü liderliğe dikti. Belarus’a 3G’yi götürün ilk operatörün yine kendileri olduğunu anlatan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Türkiye’deki kullanıcılarımızın 4.5G teknolojisini kucaklamakta ne kadar istekli olduklarını gördük; eminim ki Belarus halkı da bu konuda en az Türkiye’deki müşterilerimiz kadar büyük bir heyecan duyuyor. 4G’nin bizi Belarus’ta liderliğe taşıyacak yolculuğun ilk adımı olacağına inanıyorum” diye konuştu. LTE teknolojilerinin servisler dünyasında yeni bir dönem açtığını da vurgulayan Terzioğlu, Turkcell TV+’taki video izleme sürelerinin 2016 başından bu yana neredeyse 3 katına çıktığını, müzik uygulaması Fizy’de artık konserleri canlı olarak da izleme imkânı bulunduğu söyledi. Terzioğlu, Belarus’ta hâlihazırda kullanımda olan BiP’e yeni özelliklerin eklenmesi başta olmak üzere, Turkcell’in diğer servislerini de bir an önce Belarus’a taşımayı planladıklarını vurguladı.
Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da Turkcell’in Belarus ve Türkiye arasında bir ekonomi köprüsü olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Akça, Belarus’ta faaliyet gösteren Lifetech isimli Turkcell Grubu şirketinde Belaruslu yazılımcıların, Turkcell Grubu’nun tamamı için ürünler ve yazılımlar ürettiğini belirterek, “Türkiye’de sektörün en büyük Ar-Ge merkezine sahip olmamızın yanı sıra, Belarus gibi faaliyet gösterdiğimiz diğer pazarlarda da Ar-Ge’ye, yazılım teknolojilerine ve gençlerin potansiyeline yatırım yapmayı önemsiyoruz. LTE teknolojileri sayesinde şimdi bu potansiyel çok daha yüksek bir seviyeye taşınacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...