İkinci istiklal mücadelesi öğrencilere anlatılacak

Düzenleyen:
İkinci istiklal mücadelesi öğrencilere anlatılacak

EĞİTİM Haberleri

MEB, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasında şehit düşenlerin anısını gelecek nesillere de aktaracak

Gökhan KAYA

Millî Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe kalkışmasında canını hiçe sayarak tanklara ve bombalara karşı duran ve şehit düşen kahramanların anısnıı gelecek nesillere aktarmaya hazırlanıyor. 
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatıyla okullarda 15 Temmuz şehitlerinin hayat hikâyelerinin anlatıldığı köşeler oluşturulacak. 
Kahramanların darbe kalkışması öncesi yaşamlarından, darbe gecesi evlerinden nasıl çıkıp meydanlara ve Genelkurmay’a, Meclis’e, Külliye’ye ve diğer bombalanan kurumlara nasıl gidip mücadele ederek şehit düştükleri anlatılacak. 
FETÖ ile bağlantılı olduğu için devlete devredilen binden fazla okulda da bu köşelere yer verilerek öğrencilere ‘İkinci İstiklal Mücadelesi’ anlatılacak. 
EBA’DA ŞEHİTLER İÇİN YARIŞMA
F@TİH projesi kapsamında oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) da 15 Temmuz şehitleri için fotoğraf yarışması düzenlenecek. 4. EBA Kadraj - Fotoğraf Yarışmasının ana teması “15 Temmuz ve Şehitler” olacak. Yarışmayla öğretmen ve öğrencilerin milli irade, demokrasi, vatan, ordu-millet, şehadet, ilk kurşun, kahramanlık, bayrak konularına fotoğraf ışığındaki bakış açıları yansıtılacak. Hem böylelikle Türk milletinin dik duruşu bir kez daha gözler önüne serilecek hem de EBA için ciddi sayıda ve gelecek nesilleri de bu tarihi anlarla ilgili bilgilendirecek eğitim içeriği elde edilmiş olacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...