Fidanlar toprakla buluştu

Düzenleyen:
Fidanlar toprakla buluştu

YAŞAM Haberleri

Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” kapsamında 1 yıl önce başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde 303 bin fidan dikildi.

Damla Peker ANKARA 
2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte dezavantajlı kesimlere yardım etmek için hayata geçirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi birçok konuda farkındalık oluşturmayı başardı. Projede ilk olarak çocuklar için koruyucu aile hizmeti için adım atılırken, ilerleyen süreçlerde kadınlar için mesleki eğitimler, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli hizmetlerine erişim ve yoksullukla mücadele gibi farklı konularda çalışmalar gerçekleştirdi.  Bu çalışmaların dışında Türkiye’nin yeşil ormanlara kavuşması amacıyla geçen yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile düzenlenen fidan dikim seferberliği 81 ile yayıldı. “Bereket Ormanları”nın oluşturulması için adım atan Erdoğan, himayesindeki proje ile bugüne kadar 303 bin 318 fidanın toprağa kavuşmasını sağladı. “Bereket Ormanları” na en çok palamut, çam, elma, erik, dut, kayısı, akçaağaç, ladin, sedir, ardıç gibi fidanların dikimi gerçekleştirildi. 
GÖNÜL ELÇİLERİ 2 MİLYONU BULDU
Diğer taraftan ihtiyacı olanlara yardım edilmesi, toplumsal sorunların gönüllülük ilkesiyle ortadan kaldırılabilmesi ve toplum içerisinde gönül birlikteliğinin kurulabilmesi için başlatılan “Gönül Elçileri” projesinin üye sayısı rekora koşuyor.  Yurt genelinde projeye destek olan gönüllü sayısı 1 milyon 741 bin 104 kişiye ulaştı. 81 ilde vali eşlerinin koordinatörlüğünde yürütülen projelere katılım sağlayan ve en fazla üye sayısına sahip il 220 bin 345 kişiyle Hatay oldu. Hatay’ı sırasıyla 49 bin 459 ile İstanbul ve 44 bin 497 ile Çorum takip etti.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...