HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mısır'da hasta tutuklular açlık grevine başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mısır'da hasta tutuklular açlık grevine başladı
Mısır, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da aralarında darbe karşıtı gazeteci ile hakimlerin de bulunduğu bir grup hasta tutuklunun, "tıbbi ihmal ve kötü muameleyi protesto" için açlık grevine başladığı bildirildi.

Mısır'da aralarında darbe karşıtı gazeteci Hişam Cafer ile 76 yaşındaki emekli hakim Mahmud el-Hudayri'nin bulunduğu bir grup hasta tutuklunun, "tıbbi ihmal ve kötü muameleyi protesto" için açlık grevine başladığı bildirildi.

Gazeteci Cafer'i Savunma Heyeti üyesi avukat Ahmed Madi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Kasr el-Ayni Hastanesinde tedavi gören aralarında müvekkili Cafer ile emekli hakim Mahmud el-Hudayri'nin de olduğu bir grup tutuklunun, "tıbbi ihmal ve kötü muameleyi" protesto için geçen cumartesi günü açlık grevine başladığını belirtti.

Tutuklulara gereken tıbbi hizmetin sunulmadığını hatta ilaç verilmediğini savunan Madi, prostat hastası olan Cafer'in sağlık durumu çok kötü olmasına rağmen dün hastaneden Akreb Cezaevi'ne nakledildiğini dile getirdi.

Emekli hakim Hudayri, Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından "şiddette teşvik" suçlamasıyla tutuklanmış, gazeteci Hişam Cafer de "yasa dışı örgüte mensup olmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...