Altaylı! Bir çay açık olsun

Düzenleyen:
Altaylı! Bir çay açık olsun

SPOR Haberleri

Şu bizim Fatih Altaylı evlere şenlik bir adam. Söz konusu Galatasaray oldu mu, denge-kontrol arama. Hele bir de Levent Nazifoğlu'nun hakkındaki "Futboldan anlamaz, topu görse karakola götürür" şeklindeki belden aşağı vurması yok mu, belli ki Fatih'i çıldırtmış. Resmen mıngıldağı yerinden oynamış.

Hasan SARIÇİCEK - TÜRKİYE GAZETESİ

Habertürk'te Galatasaray-Karabük maçından sonra öyle bir yazı kaleme almış ki, hani altında "Spor yazarı Fatih Altaylı" imzası yerine "Galatasaray yazarı" ibaresi olsa bir diyeceğim olmaz ama "Spor Yazarı" sıfatını düşünce dondum kaldım. Altaylı ile hiç yanyana gelmeyecek "tevazu" içeren yazıyı okuyunca insanın "Bir çay, açık olsun Fatih" diyesi geliyor. Ama Adam kendini ofis boy.yerine koyan Fatih'i iyi tanırım, bu istek ona yapılabilecek en büyük haksızlık olur. Hakkını teslim edelim, Fatih futboldan da anlar, adamdan da. Ama Galatasaray sevdası araçların aynasındaki kör nokta gibi Fatih'in de gözünü maalesef kör etmiş, İşte tehlikeli olan bu. Ama yapacak bir şey yok Altaylı bu, onun dünyasında Galatasaray her şeyin önündedir. Toz kondurmaz, her başarıyı da başarı saymaz!  


Fenerbahçe neden kaybetti?
 
Avcı'nın fendi Advocaat'ı yendi
 
Başakşehir yenilgisinin sebebi; ne 4 gün ara ile iki maç üst üste oynamak; ne Volkan Demirel'in çaprazdan gol yemesi, ne Emenike’nin etkisiz (!) futbolu ne de kadro yetersizliği. Bunlar yenilginin asla kılıfı olamaz.

Gerçek şu, Başakşehir oturmuş bir takım ve hocası da Abdullah Avcı ki, büyüklerin kâbusu; bu istatistiklerle de sabit. 
 
Ya Salih’le ya da…
 
Bir, arayışıdır, gidiyor! Neymiş, Fenerbahçe’ye 10 numara lazımmış!
Laf-ı güzaf! Grasshoppers maçındaki 3 golün ikisinin asistini kim yaptı bir bakın. Fenerbahçe’nin ihtiyaç duyduğu şey, 10 numaranın her anlamda desteklenmesidir. Yoksa Salih başta olmak üzere, Alper de, Stoch da, Ozan da o mevkide pekala oynayabilir. Sorun; o mevkideki oyuncuyu rahat ve verimli oynatacak doğru kurgudur. Bir düşünün! Salih bu manada ne kadar destek görüyor Fenerbahçe’de?
 
Sistemi Yıldırım mı kuracak?
 
Belirsizlik dizboyu...Fenerbahçe'nin takım oyunu var mı, sistemi ne, 4-3-3 mü, 4-4-2 mi ? Bir hafta başka, ertesi hafta başka bir yapı mı olur? Nerede oyun karakteri? Bakın Beşiktaş'a Sosa, Gomez, Töre yok; yıldızlar gidiyor ama sahada taş gibi Beşiktaş var ve Şenol Güneş'in oyun sistemi hiç değişmiyor. Peki, Fenerbahçe'nin oynayacağı sistemi kim belirleyecek Aziz Yıldırım mı yoksa Dick Advocaat mı?
 
O üçlüyü kim neden bozdu?
 
Grasshoppers karşısındaki Emenike, Fernandao ve Aaatif'tan oluşan  o vurucu timi kim neden bozdu? O üçlü; önde basıyor, savunmanın ofansa desteğini engellediği gibi kanatlarda Emenike ve Aaatif'ın iki yönlü oyunu ile Salih’e rahat hareket alanı açıyor ve Fenerbahçe de pozisyon buluyordu. Nitekim, Stoch’un özgürlükçü oyunu ile farka giden goller de geldi. Pekii Advocaat ne yaptı? Avrupa maçında başarılı olan o üçlüyü dağıtmakla kalmadı, o maçta 3 gol atan iki oyuncuyu da bankta oturtarak, bindiği dalı kesti. Yazık!
 
Arıza o kafada!

Futbolda “Kazanan takım bozulmaz?” diye bir prensip var, Alper ve Volkan Şen’e yer açmak adına Dick Advocaat bu kuralı çiğnediği için Fenerbahçe, kaybetti. Kimse bana Mossoro’nun erken gol masalını anlatmasın! Buna inanmam. Fenerbahçe gibi bir takım, 3. dakikada yediği gol sebebiyle maçı çeviremiyorsa, gitsin başka ligde oynasın.

Sonuç bir teknik adam hezimetidir.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...