Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'FETÖ'nün ne kadar büyük bir tehlike olduğunu anlatacağız'

Düzenleyen:
'FETÖ'nün ne kadar büyük bir tehlike olduğunu anlatacağız'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Kanberra Büyükelçisi Ahmet Vakur Gökdenizler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ne kadar büyük bir tehlike olduğunu Avustralya toplumuna anlatmaya çalışacaklarını söyledi.

Gökdenizler, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Türkiye'ye destek veren Avustralyalı sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerini büyükelçilik binasında kabul ederek, örgütün Avustralya'daki yapılanmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Büyükelçi Gökdenizler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı etnik kökenlerden gelen Müslüman STK temsilcilerinin darbeye karşı Türkiye'ye verdiği desteği çok önemsediğini ifade ederek, "Türkiye'nin 16 Temmuz sabahı nelerle, nasıl bir kabusla uyandığını bilmeleri, Türkiye'nin içinden geçtiği zor günlerde yanımızda olmaları bizi mutlu ediyor." dedi.

"Bu ilişkilerin kesilmesinin zaman alacak"

Darbe girişiminden sonra Avustralya makamlarına FETÖ yapılanmasının ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Gökdenizler, "Anlıyorlar dersem çok iyi niyetli yaklaşmış olurum maalesef." ifadesini kullandı.

Gökdenizler, FETÖ'nün Türkiye'deki gibi Avustralya'da da çok uzun süreden beri, 1990'ların başından bu yana örgütlendiğini, süreç içinde yerel ve federal siyasetçilerle çok iyi ilişkiler geliştirdiklerini, okul, iş yeri, sivil toplum kuruluşları kurduklarını, dolayısıyla bu ilişkilerin kesilmesinin zaman alacağını belirtti.

Büyükelçi Gökdenizler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu adamların esas niyetlerinin ne kadar tehlikeli olabileceğine çok kısa sürede ikna edilmeleri çok kolay olmayacak ama hep birlikte buradaki Türk toplumuyla, bize destek olan Müslüman kardeşlerimizle, büyükelçilik çalışanlarımız, başkonsoloslarımız, hepimiz elimizden geleni yapıp en azından bunların ne kadar büyük bir tehlike, Avustralya toplumuna bile ne kadar büyük bir tehlike olduğunu anlatmaya çalışacağız."

"Örgütün Müslüman ülkelere zarar verme potansiyeli daha fazla"

FETÖ yapılanmasına bağlı okullardan çok sayıda öğrencinin ayrıldığını ancak bazı velilerin eğitim-öğretim yılı sonuna az bir süre kaldığından çocuklarını okullardan alamadığını aktaran Gökdenizler, "Aralıkta göreceğiz. Benim öğrendiğim, biraz evvel de (toplantıda) söylendiği gibi çok ciddi düşüş olacak bu okullara giden Türk öğrenci sayısında." dedi.

Büyükelçi Gökdenizler, Bosna-Hersek, Suriye, Irak ve Lübnan asıllı Avustralyalı öğrencilerin de FETÖ ile bağlantılı okullarda okuduğunu belirterek, söz konusu ülke büyükelçilerine, bu örgütün özellikle Müslüman ülkeler için ne kadar tehlikeli olduğunu, dolayısıyla öğrencilerin bir an evvel bu okullardan alınması gerektiğini anlattıklarını kaydetti.

Gökdenizler, "Tabiatıyla bir Müslüman ülkede yapacağı zararı, hasarı, Hristiyan bir ülkede, Avustralya'da yapması o kadar kolay olmayacaktır. Bu çocukların bir kısmı tekrar Bosna'ya dönecek, belki Irak'a dönecek. Yani Müslüman çoğunluğu olan ülkelere zarar verme potansiyelleri çok daha fazla." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...