Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MB'den faiz indirimi

Düzenleyen:
MB'den faiz indirimi

Ekonomi Haberleri

Piyasaların merakla beklediği açıklama geldi. Merkez Bankası 6`ncı kez faiz koridorunun üst bandında indirime gitti. Merkez Bankası ağustos ayı toplantısında üst bandı 25 bp daha aşağı çekerken, böylece faiz koridorunda bir kez daha tarih yazıldı.

Piyasaların nefesini tutarak merakla beklediği açıklama geldi. Son 5 aydır faiz koridorunun üst bandını aralıksız indiren Merkez Bankası (TCMB), yılın 8’inci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını da pas geçmedi. Merkez, faiz koridorunun üst bandını 25  baz puan indirerek yüzde 8.50'ye çekti, banka politika faizini ise değiştirmedi. Böylece Merkez Bankası geçen ayın ardından bir kez daha tarih yazdı ve faiz koridorunu tarihin en düşüğüne çekmiş oldu.

Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulurken, Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutuldu. Borç verme faiz oranı ise yüzde 10,5’ten yüzde 10,25’e indirildi.

UZMANLARIN BEKLENTİSİNE PARALEL
Uzmanlar da faiz koridorunun üst bandında 25 baz puan indirim bekliyordu. 

6 AYDA TOPLAM 225 BAZ PUAN İNDİRİM!
Merkez Bankası, Erdem Başçı Başkanlığı'ndaki son toplantısında 25 baz puan, nisan, mayıs ve haziran ayındaki toplantısında 50 baz puan, temmuz ayı toplantısında ise 25 baz puan da faiz koridorunun üst bandında indirime gitmişti. Son indirimle birlikte marttan bu yana yapılan toplam indirim 225 baz puana ulaştı.
UZMANPARA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...