Bakan Soylu'dan önemli GSS açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Soylu'dan önemli GSS açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Soylu, vatandaşlara gelir testi yaptırmaları çağrısında bulundu, borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu 1 Ocak'tan itibaren genel sağlık sigortası borcu olanların sağlık hizmetlerinden faydalanamayacağını söyledi.

Genel Sağlık Sigortası borçlularına da seslenen Bakan Soylu,  "01.01.2017 tarihinden itibaren eğer bir borcunuz bulunacaksa ve bu beyaz  sayfadan istifade etmeyecekseniz, sağlık hizmetlerinden de yararlanamayacağınız  bu borcunuzun karşılığında aşikardır.

'RESMEN SİLİNECEK'

Onun için bir gelir testini yaptırmalarını istiyoruz, yaptırmayanların, eğer gelir testi yaptırdıktan sonra bir geliri çıkmaz, asgari ücretin 3'te 1'i oranında bir gelirin altında ailesinin toplamı  bir gelirle karşı karşıya kalırsa ne borcu olursa olsun, resmen silinecek. Bu da  önemli bir fırsattır." ifadesini kullandı.

Soylu ayrıca, vatandaşları gelir testi yaptırmaya davet etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...