Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Günde 3 saat hapşıran genç kız tedavi edilemiyor

/ Kaynak: İHA
Günde 3 saat hapşıran genç kız tedavi edilemiyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tekirdağ'da, her gün aralıksız üç saat hapşıran 24 yaşındaki Hande Ayhan'ın dünyada ender görülen hastalığına doktorlar teşhis koyamıyor. Eşine rastlanılmayan hastalığın pençesinde her gün hapşırık krizine giren Ayhan'ın ailesi, kızlarının hastalığına çare bulunmasını istiyor.

Tekirdağ'da, her gün aralıksız üç saat hapşıran 24 yaşındaki Hande Ayhan'ın dünyada ender görülen hastalığına doktorlar teşhis koyamıyor. Eşine rastlanılmayan hastalığın pençesinde her gün hapşırık krizine giren Ayhan'ın ailesi, kızlarının hastalığına çare bulunmasını istiyor. nbsp;

Tekirdağ'da yaşayan ve eşinden bir süre önce ayrılan bir çocuk annesi 24 yaşındaki Hande Ayhan, dünyada ender görülen bir hapşırık hastalığına yakalandı. İşsiz anne ve babasının yanında dört yaşındaki kızı Melis Öykü ile birlikte yaşayan Ayhan, dört ay önce Tokat'ta kız kardeşinin düğününde hapşırık hastalığına yakalandı.
Aralıksız her gün yaklaşık 3 saat hapşıran Ayhan, babası Mehmet ve annesi Kadriye Ayhan tarafından tıp fakültesi ve devlet hastanesine götürülmesine rağmen hastalığına tanı koyulamadı. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi, Edirne Tıp Fakültesi, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde 'Alerjik astım' ön tanısı ile tedavi edilen Ayhan'ın yapılan tahlillere rağmen hapşırmasına neden olan şeyin belirlenemediği kaydedildi.
##tgvideo##
Dört aydır amansız hastalıkla mücadele eden Ayhan'ın kilosu kullandığı ilaçlar nedeniyle 60 kilodan 120 kiloya çıktı. Kısa bir süre önce anjiyo ameliyatı olan Ayhan'ın hapşırma esnasında kalbinin defalarca durduğu ve vücudunun kasılma nedeniyle morardığı kaydedildi. Evde her gün hapşırık krizine giren Ayhan, ambulansla devlet hastanesine götürülüyor. Burada iğne tedavisi uygulanan Ayhan taburcu edilerek evine gönderiliyor. Tozdan kokudan alerji kapan Ayhan'ın, sürekli maskeyle gezdiği kaydedildi.

KIZIMA YARDIM EDİN

Kızının amansız bir hastalığın pençesinde kıvrandığını kaydeden anne Kadriye Ayhan, şöyle konuştu: "Kızım dört ay önce hapşırık hastalığına yakalandı. Evde dururken hapşırık krizine giriyor. İstanbul, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ'da ne kadar hastane varsa hepsine götürdük. Doktorlar tanı koyamıyor. Kızım elimde ölüyor. Elimde yok, avucumda yok. Ne olur yetkililer kızıma yardım etsin. Kızıma çare bulunsun." nbsp;

HASTALIĞIN ADI VE TEDAVİSİ YOK nbsp;

İmkansızlıktan kızının hastalığına çare bulamadıklarını ifade eden baba Mehmet Ayhan, "Kızım dört aydır hapşırık krizlerine giriyor. Biz çaresini bulamadık. Başbakanımızdan yardım istiyoruz. Belirli saatlerde krize giriyor, 3-4 saat krizde kalıyor" dedi.
Hastalığı araştırdıklarını ifade eden Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yakup Çağ, şunları söyledi: "Uzman arkadaşlarımız hastalığın nedenini araştırıyor. Hapşırmanın çeşitli nedenleri var. Tozdan tutun havadaki polenlere kadar nedeni var. Psikolojik bir olayda olabilir. Arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Kızımızın gerekli tedavisini yapacağız."

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...