Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'nin attığı adımlara saygı duyulmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye'nin attığı adımlara saygı duyulmalı'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto, "Türkiye'nin demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Cumhurbaşkanı ve hükümetinin, darbe girişiminde bulunanları ortaya çıkarmak için attığı adımlara saygı duyulmalı." dedi.

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'nin demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Cumhurbaşkanı ve hükümetinin, darbe girişiminde bulunanları ortaya çıkarmak için attığı adımlara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Szijjarto, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, darbe girişiminin çok ciddi bir olay olduğunu ve bunun ortaya çıkarılması için ciddi adımlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ''Darbe girişimi sorumlularının ortaya çıkarılması konusundaki dış eleştiriler kesinlikle zarar verici. Darbe girişimi çok ciddi bir olay, bu yüzden de çok ciddi bir cevap verilmeli. Türkiye'nin demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Cumhurbaşkanı ve hükümetinin bu kapsamda attığı adımlara saygı duyulmalı.'' dedi.

Türkiye'nin istikrarının Avrupa için de çok önemli olduğunu vurgulayan Szijjarto, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin istikrarına kasteden her türlü girişim Avrupa'nın güvenliğini tehdit anlamına gelir. Türkiye'nin istikrarını tehdit eden her türlü girişime karşı durulmalı. Dost zor zamanda da dosttur ve yanında durulmalı. Türkiye ile sadece mülteci anlaşması dolayısıyla değil aynı zamanda DAEŞ ile mücadele ve NATO işbirliği kapsamında da iyi ilişkiler içinde olunmalı.''

"Macaristan'da faaliyet gösteren yapıları incelenecek"

Szijjarto, Macaristan'daki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kurumlarlara ilişkin, "Türk yetkililerin talebi üzerine, Macaristan'da faaliyet gösteren yapıları incelenecek. Bunların, Türkiye'nin istikrarını tehdit ettiği ya da benzer faaliyetlerde bulunan hareketlerle işbirliğinde olup olmadıkları incelenecek. Eğer böyle bir şey ortaya çıkarsa, Macaristan hem kendi hem de Türkiye ve Avrupa'nın güvenliğinin garantisi için gerekli adımları atacak.'' şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...