Üreticilerin fındık nöbeti

Düzenleyen:
Üreticilerin fındık nöbeti

YAŞAM Haberleri

Giresun’da günlerce süren hasadın ardından fındığını kuruması için boş alanlara seren üreticiler, hırsızlık olaylarına karşı gece gündüz demeden ürününün başında nöbet tutuyor.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, rekolte az olduğu için bu yıl fındığın çok değerli olduğunu belirterek, “Üreticiler, çoluk çocuk 24 saat fındık nöbetindeler. Sonuçta bir yılın emeği var ortada. Kimi üreticilerimiz araçlarında nöbet tutarken, kimi üreticilerimiz de kurdukları çadırlarda fındık nöbeti tutmakta” dedi. Bu yıl ürünün çok değerli olmasının, bazı art niyetli kişileri harekete geçirebileceğini  savunan Karan, “Bu konuda üreticilerimizin daha uyanık olmasını istiyoruz. Harmanda nasıl ürünümüze gözümüz gibi bakıyorsak saklama koşullarını da ona göre ayarlamalıyız. Ürün zaten az, evimizin bir köşesinde gözümüzün önünde olursa daha güvenli olur. Ürünümüzü hırsıza, uğursuza yem etmeyelim” diye konuştu. 
 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...