Fenerbahçe'de Grasshoppers maçında sistem değişecek

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de Grasshoppers maçında sistem değişecek

SPOR Haberleri

İlk tercihi olan 4-3-3’ten beklediği sonucu alamayan Hollandalı teknik adam, takım fiziksel anlamda istediği seviyeye gelene kadar 4-4-2’ye dönme kararı aldı.

M. Emin ULUÇ

Fenerbahçe’yle çıktığı ilk iki maçta takımı 4-3-3 sistemiyle sahaya süren Dirk Advocaat istediği oyunu göremeyince değişiklik yapma kararı aldı. Oyuncuları henüz yeteri kadar tanımayan Hollandalı teknik adam, futbolcuların fiziksel anlamda yeterli seviyede olmamasını da göz önüne alarak Grasshoppers deplasmanında 4-4-2 formasyonunu uygulayacak. Özellikle orta sahadaki boşluklardan rahatsız olan tecrübeli teknik adam, bu hamleyle hem takımın direncini artırmayı hem de forvetleri biraz daha birbirine yakın oynatarak gol yollarında daha etkili olmayı hedefliyor. Son antrenmanlarda 4-4-2 üzerinde duran Advocaat sadece taktik değil, oyuncu değişiklikleri de yapacak.

Riske girmek istemiyor

Grasshoppers’a karşı büyük bir avantaj elde etmesine rağmen işini şansa bırakmak istemeyen Dirk Advocaat, savunmanın sigortası Simon Kjaer’e forma verecek. Kurt hoca, Roman Neustadter’in yerine, Başakşehir maçında yedek soyundurduğu Danimarkalıyı sahaya sürecek. Sol bekte Hasan’ın yerine İsmail’i görevlendirecek olan Advocaat, orta alanda ise Ozan’ı dinlendirecek. Mehmet Topal’a Salih eşlik ederken, kanatlarda Aatıf ile Alper boy gösterecek. Hollandalı’nın bu hamlesindeki bir diğer etken ise kanatta oynamaktan rahatsız olan Emenike’yi kaleye daha yakın oynatarak Nijeryalıdan maksimum verim alabilmek. 

Kanatlanmalıyız Başkan...

Advocaat dün akşam Başkan Aziz Yıldırım'la görüştü ve takıma takviyeler konusundaki düşüncelerini iletti. Hollandalı çalıştırıcı özellikle kanatları güçlendirmek istediğini orta sahaya da oyuncu gerektiğini belirtti. 

Fernandao yolcu

Fenerbahçe, geçen sezon beklentilerin altında kalan, bu yıl ise golleriyle değil göbeğiyle konuşulan Fernandao’nun üstünü çizdi. Sarı-lacivertliler, Dirk Advocaat’ın satışına onay verdiği sambacı için Çin’den gelen teklifleri değerlendirmeye başladı. Geçen sezon Çin kulüplerinin taleplerini reddeden yönetim, Shanghai Shensua’nın 15 milyon avroluk teklifini masaya yatırdı. Gitmeye sıcak bakmayan oyuncu da ikna edilirse transfer somutlaştırılacak, kulüp ekonomik anlamda derin nefes alacak.

PFDK'lık oldular

TFF Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ilk lig maçlarında taraftarlarının kötü tezahüratı sebebiyle PFDK'ya sevk etti. Ayrıca kırmızı kart gören oyuncular Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ile Antalyaspor çalıştırıcısı Jose Morais de PFDK'ya sevk edildi.

 

2 gidecek 2 gelecek

Dirk Advocaat’ın transfer taleplerini karşılamak için harekete geçen Fenerbahçe, para sıkıntısı oyuncu satarak çözmeyi hedefliyor. UEFA’yla yapılan mali anlaşma gereği elinde transfere harcayacak 2.5 milyon avrosu olan sarı-lacivertliler, Hakim Ziyech ve Jeremain Lens transferleri için Stoch ve Josef’i satış listesine koydu. Lens’i kiralık olarak kadroya katmayı düşünen Fenerbahçe, Sunderlan’le anlaşmaya çok yakın ve bu transfer gerçekleşirse Stoch elden çıkarılacak. 

Yine de zarar

Sarı-lacivertlilerin uzun süredir peşinde olduğu Hakim Ziyech’nin transferi o kadar da kolay görünmüyor. Twente’nin satın alma opsiyonlu kiralama talebini reddetmesi nedeniyle Ziyech’i ancak satın alma yoluyla kadrosuna katabilecek olan Fenerbahçe, Josef’i de satarak bu sorunu aşmayı hedefliyor. Fakat 8 milyona alınan sambacı için bu parayı verecek kimse bulunmuyor. Sarı-lacivertliler hedeflerine ulaşsa bile maddi anlamda yine zarar edecek görünüyor.

Gözler Yıldırım’da

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bu akşam ekranda olacak. NTV ve NTVSpor ortak yayınında Oğuz Haksever’in programına katılacak olan Yıldırım’ın gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Program 21:00’de başlayacak. Öte yandan Aziz Yıldırım, önümüzdeki günlerde de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelecek.

Himmet açıklaması

Fenerbahçe, kendilerine "FETÖ'cü Fener'e Himmet Parası" notuyla 1 TL yollayan şahsa verdiği cevabı resmi sitesinden paylaştı. Sarı-lacivertliler, muhasebe görevlilerinin tespit ettiği 1 liralık bağışı, "Atatürk'ün takımı Fenerbahçe himmet parası kabul etmez" notuyla geri gönderdiklerini açıkladı. FETÖ'nün devlete ve sivil organizasyonlara sızma girişimlerini ilk fark eden kurumun Fenerbahçe olduğu ifade edilen yazıda, bağışı yapan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. 

Van der Wiel çabuk alıştı

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Gregory van der Wiel… Yeniler arasında kısa sürede adaptasyon sağlayan, formayı alan, sakatlık veya cezalı olmaması dışında bırakmaya niyetli görünmeyen bir isim… Sağ kanattan sorumlu olan 28 yaşındaki Hollandalı oyuncunun bir diğer avantajı ise hocasının vatandaşı olması… O geldi deyim yerindeyse Şener Özbayraklı unutuldu… 4 maçın tamamında oynayan Wiel’in savunmadan çok hücum yanının güçlü olması taraftarın da sevdiği oyuncu profillerinden.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...