Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cerablus mayından temizlendi

Düzenleyen:
Cerablus mayından temizlendi

GÜNDEM Haberleri

Suriye sınırındaki mayınlar temizlendi. Mayınların temizlendiği bölgelere tanklar sevk edildi.

Özel kuvvetlerin girdiği Cerablus'a kara birliklerinin girebilmesi için iş makineleri geçitler açıyor.

IŞİD İLÇE ÇEVRESİNE MAYIN DÖŞEMİŞTİ
IŞİD'in tüm ilçe çevresine mayın döşediği ve hendekler kazdığı biliniyor. Kara harekâtı için en kritik hamle, Cerablus'un mayından temizlenmesi olacak.

İŞ MAKİNELERİYLE HENDEKLER KAZILDIĞI GÖRÜLMÜŞTÜ
Terör örgütü IŞİD, Cerablus'u işgal ettiğinde iş makineleriyle ilçenin çevresine hendekler kazdı. Temmuz ayında bile militanların iş makineleriyle Cerablus etrafında çalıştığı görüldü.

MAYIN DÖŞENMESİNDEKİ AMAÇ: REHİNELERİN KAÇMASINI VE OPERASYONLARI ENGELLEMEK
İlçenin tüm çevresine terör örgütü tarafından mayın döşendiği biliniyor. IŞİD'in hedefi hem dışarıdan gelecek operasyonların önünü kesmek hem de kentteki rehin tuttuğu sivillerin kaçmasını engellemekti.

Kritik kasaba Menbic'i haftalarca direndikten sonra kaybeden IŞİD militanlarının, Cerablus'a yığınak yaptığı tahmin ediliyor.

GEÇİTLER AÇILIYOR
Bugün sabaha karşı Gaziantep Karkamış'tan özel birlikler Cerablus'a sızdı ancak geniş çaplı bir kara kuvveti girişi gerçekleşmedi. Sınırda iş makinelerinin geçitler açtığı bildiriliyor. Açılan geçitlerden kara birlikleri Cerablus'a sorunsuz bir şekilde giriş yapabilecek.

MAYINLAR TEMİZLENDİ
Tampon bölgedeki mayın temizleme çalışmaları Karkamış'ın Kıvırcık bölgesinin karşısında tamamlandı. Mayın temizleme çalışmaları başka bölgelere kaydırılırken, mayınların temizlendiği alanlara ise tanklar sevk edildi.

TANKLAR GİRİŞ YAPTI
Öte yandan mayınların temizlendiği bölgeye çekilen tanklar bölgeye konuşlandırılarak, beklemeye başladı. Bir taraftan da iş makineleri ile askeri araçlar için geçiş tünelleri açılıyor.

KARA HAREKATI BAŞLAMADI
Halihazırda Türkiye ve ABD'nin başını çektiği koalisyon Cerablus'a hava harekatı düzenliyor. Sınırdaki topçu birlikleri de yoğun şekilde IŞİD hedeflerine yoğun atış yapıyor. Henüz kara birlikleri sınır ötesi harekata katılmış değil.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...