Ricciardone: Türkiye ilham verici ülke

/ Kaynak: AA
Ricciardone: Türkiye ilham verici ülke

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Ricciardone, "Türkiye, halk olarak, devlet olarak, demokrasi olarak çok ilham verici bir ülke" dedi.



ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, çözüm sürecine ilişkin, "İç meselelerle ilgili yorum yapmak istemiyorum ama Türkiye hakkında bir şey söyleyebilirim. Biz, Türkiye konusunda tamamen iyimseriz" dedi.
nbsp; New York Filarmoni Orkestrası'nın konserini izlemek için İzmir'e gelen Ricciardone, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
nbsp; Türkiye'yi yakından tanıyan bir diplomat olarak çözüm sürecine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Büyükelçi Ricciardone, şunları kaydetti:
nbsp; "Bu konularla ilgili, iç meselelerle ilgili yorum yapmak istemiyorum ama Türkiye hakkında bir şey söyleyebilirim. Biz, Türkiye konusunda tamamen iyimseriz. Geleceğiniz hakkında, kültürünüz hakkında, demokrasiniz hakkında tamamen iyimseriz ve sizi destekliyoruz. Türkiye'nin yanında duruyoruz."
nbsp; Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Ricciardone, "Türkiye, halk olarak, devlet olarak, demokrasi olarak çok ilham verici bir ülke" dedi.
nbsp;
nbsp; -Erdoğan'ın ziyaretinin ilk konusu ekonomi-
nbsp;

nbsp; Francis Ricciardone, İzmir'deki konser öncesinde Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleriyle bir araya geldiklerini hatırlattı. Yatırım ve teşvikler konusunda kente daha önce kaç kez geldiğini hatırlamadığını, bu ziyaretinde ise "çok dinamik ve hevesli" olarak tanımladığı EGİAD üyeleriyle, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ve iş bağlantılarının geliştirilmesi konusunu ele aldıklarını söyledi.
nbsp; Amerikalı iş adamlarının İzmir'e büyük ilgi gösterdiğini aktaran Ricciardone, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyaretin gündemini genel olarak ekonomik konuların oluşturacağını kaydetti.
nbsp; İki ülke arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı, modern, heyecanlı ve dinamik olması için ilişkilerin tüm boyutlarıyla geliştirilmesi, çok yönlü olması gerektiğine işaret eden Ricciardone, "Sadece askeri, siyasi ilişkilerin değil, ekonomik, kültürel ilişkilerin de birlikte gelişmesi lazım" şeklinde konuştu.
nbsp; ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, eşi ile İzmir'i çok sevdiklerini ve her fırsata kente gelebilmek için "tüm bahaneleri kullandıklarını" sözlerine ekledi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...