Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'den Cerablus açıklaması

Düzenleyen:
AB'den Cerablus açıklaması

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği, DAEŞ'e yönelik yapılan Fırat Kalkanı operasyonu hakkında "Askeri operasyonlara ilişkin yorum yapmıyoruz" dedi.

Avrupa Birliği sözcülerinden Alexandre Polac, günlük basın toplantısında konuya dair soru üzerine, "Askeri operasyonlara ilişkin yorum yapmıyoruz" dedi.

"HALEP'TE ŞİDDETİN ARTMASI KINANDI"
Sözcü, geçen hafta AB'nin Suriye'ye ilişkin bir bildiri yayımladığı ve bu bildiride Halep'te şiddetin artmasının kınandığı ve siyasi geçiş çağrısının yinelendiğini hatırlattı. Polac, AB tarafından "Operasyon DAEŞ ile sınırlı olmalıdır" şeklinde bir açıklama yapılmadığını söyledi.

NATO'DAN YAZLI CEVAP
NATO yetkilileri ise, operasyona ilişkin bir soruya verdikleri yazılı cevapta, şu aşamada bir değerlendirme yapmayacaklarını ifade ederek, ittifakın Suriye'ye ilişkin pozisyonunun geçen ay yapılan NATO Zirvesine sonunda yayımlanan bildirinin 27. ve 28. maddelerinde ifade edildiğini hatırlattı.

27. maddede, NATO'nun Suriye'de devam etmekte olan krizden endişe duyduğu ve bu konuda tetikte olduğu ifade edilerek, "NATO topraklarını ve sınırlarını her türlü tehdide karşı korumada ve Suriye'deki savaştan kaynaklanan zorlukları ele almadaki kararlılığımızı ve bu bunlara olan tam bağlılığımızı yineliyoruz" denildi. 28. maddede ise, Suriye'de siyasi geçiş çağrısı yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...