Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vergide karne dönemi

Düzenleyen:
Vergide karne dönemi

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Ağbal, işverenlerin zamanında ödediği primler için 5 puan indirim bulunduğunu, benzer bir çalışmanın gelir ve kurumlar vergisi için de hazırlandığını söyledi

Kamu alacaklarının her yapılandırılmasında tekrarlanan “Vergisini zamanında ödeyene haksızlık” eleştirileri, ödüllendirme ile bitecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini zamanında ödeyenlere ödüllendirme sistemi getireceklerinin müjdesini verdi. Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Meclis Toplantısı’nda iş dünyasının Doğu illerine teşvikten vergiye, ÖTV iadesinden bürokrasiye kadar birçok konuda yönelttiği sorusunu cevaplayan Bakan Ağbal, düzenli vergi ödeyenleri ödüllendirme çalışmasında sona geldiklerini müjdeledi. Uluslararası ihalelerle ilgili düzenlemelerde revizyon yapılacağını ifade eden Ağbal, “İnşallah yakında vergisini zamanında ödeyen, vergi denetimlerinde herhangi bir sorun çıkarmayan mükelleflerimize dönük bir düzenleme yapacağız. Ödüllendirme olacak. İki uygulama yaptık. Bir işveren primleri süresinde ödediğinde 5 puan indirim alıyor ama diğeri alamıyor. Gelir ve kurumlar vergisinde de imkânlarımızı zorlayarak gerçekten yükümlülüklerini yerine getiren mükelleflerle ilgili bir düzenleme yapma taahhüdüne ben giriştim. İnşallah bunu çalışıp sizlerle paylaşacağız” dedi.

ZORA DÜŞENİN ELİNDEN TUTULACAK

Mevcut tecil uygulamasında düzenleme yapmak istediklerini de belirterek şunları söyledi: “Geçmişte vergi borçlarını düzenli ödeyen Geçmişte vergi borçlarını düzenli bir şekilde ödeyen mükellefimiz objektif tablolara göre zor bir duruma düşmüşse ona çok daha rahat bir şekilde borçlarını taksitlendirme imkânı getirelim, teminat aramayalım, faizlerini düşürelim. Hatta gerekiyorsa faiz almayalım. Geçmişinde karnesi tertemiz, borçlarını ödemiş, demek ki iyi niyet var. Bugün zor günü, elinden tutmamız lazım. Devlet kötü gün dostu olacak.” Ağbal, damga vergisi ve harçlar açısından düzenleme yaptıklarını, çalışmaların henüz bitmediini belirterek, “Hayatın içinde karşılaştığımız, kayıt dışılığa iten, girişimcilik üzerinde maliyet oluşturan, adeta işi yapılamaz hale getiren damga vergisi uygulamalarını bir bir kaldırmamız lazım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...