Şehit annesinden yürek burkan soru: 'Söyleyin bana Kerim mi? Kasım mı?'

Düzenleyen:
Şehit annesinden yürek burkan soru: 'Söyleyin bana Kerim mi? Kasım mı?'

YAŞAM Haberleri

Anne Fatma Üye’ye Kerim’in şehit olduğunun söylenmesi üzerine, “Çok özlemiştim oğlum seni” diyerek gözyaşı döktü.

Bingöl’deki Cehennem Ormanları’nda teröristleri etkisiz hâle getirmek için düzenlenen operasyonda, hainlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye şehadetine ulaştı. Acı haberi vermek üzere şehidin Afyonkarahisar’daki babasının evine giden askeri heyete, kapıyı küçük bir kız açtı. Küçük kız, yakınlarının evde olmadığını söyledi. Bunun üzerine  görevli Albay, şehit babası Süleyman Üye’ye ve annesi Fatma’ya cep telefonuyla ulaştı. Oğullarının yaralandığını duyan anne ve baba eve koştu. Üç çocuğu olan ve diğer oğlu da Muğla Dalaman’da vatani görevini yapan Anne Fatma, “Hangisi yaralanmış, bir şey olmuş mu, söyleyin bana Kasım mı Kerim mi?” diye sordu. Kerim’in şehit olduğunun söylenmesi üzerine anne Fatma Üye, “Çok özlemiştim oğlum seni” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin babası ise, evde fenalık geçirince sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici yapıldı. Şehit asker için Bingöl Havalimanı’nda tören düzenlendi. Bu saldırıların birliğimizi bozamayacağını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Belki bedeller ödeyeceğiz, acılar çekeceğiz ama onlar yenilecekler. Bu ülkenin ileriye doğru yürüyüşünü ve güçlenmesini engelleyemeyecekler” dedi. Cenazenin uğurlanması sırasında tabuta sarılan şehidin eşi Seher Üye ise, “Benim eşim tabuta sığmaz, aşkım, ben seni böyle mi karşılayacaktım?” diye feryat etti.

SEVMEK CESARET İSTER...

Şehit Uzman Çavuş Üye’nin 1 yıl önce evlendiği öğrenildi. Eşi Seher Üye’nin de Bingöl’de olduğu belirtildi. Şehidin sosyal medya hesabında, ‘Şehitler ölmez’ yazısı, şehidin eşinin ise, “Asker sevmek her kadının harcı değildir. Çünkü her kadın ölüme nefesi kadar yakın olan adamı sevmeye cesaret edemez” yazılı bir fotoğraf paylaştıkları dikkat çekti. Şehitten geriyle eşiyle ve ailesiyle çektirdiği fotoğraflar kaldı. Üye’nin bugün kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehit annesinden yürek burkan soru: 'Söyleyin bana Kerim mi? Kasım mı?'

DİYARBAKIR'DA 5 ŞEHİT, 5 YARALI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından saldırılarını arttıran bölücü terör örgütü bir kez daha evlere ateş düşürdü. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde operasyona çıkan komando timine PKK’lı hainler tarafından uzun namlulu ve roketatarlı silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 2 asker şehit düşerken 8 asker de yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirilen yaralı askerler tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 3 asker daha hayatını kayberek şehadete ulaştı. Astsubay Ender Fatih Yılmaz ile Uzman Çavuş Mustafa Eser, Onur Alkan, Özkan Bilgiç, Uğur Kartal şehit olduğu saldırıda yaralanan 5 askerin tedavisi ise sürüyor. Saldırının ardından Lice Kaymakamlığı 14 köy ve bağlı mezralarda dün saat 12.30’dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi. Bölgede Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan timlere, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırının başlatılan helikopter destekli operasyon sürüyor. Güvenlik güçlerinin teröristlerle yakın temas sağladığı operasyonda, 1 PKK’lı öldürüldü.

6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde pazartesi günü Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı. Çatışmada 2 terörist te öldürülmüştü. Olay sonrası başlatılan operasyonda “dur” ihtarına uymayan teröristler güvenlik güçlerine ateş ederek kaçtı. Kobra helikopterlerle ateş altına alınan 6 hain etkisiz hâle getirildi. Ayrıca kaçarak barındıkları alanlar uçaklarla bombalanarak imha edildi. 

PKK ANTALYA'DA SALDIRDI

Hain bölücü terör örgütü bu kez turizm kenti Antalya’da ortaya çıktı. Kemer kara yolu üzerinde jandarmaya ait minibüsün geçişi sırasında teröristler, önceden yol kenarına yerleştirdikleri bombayı infilak ettirdi. Araç hasar görürken, cam kırıklarından yaralanan 1 astsubay ve 1 uzman çavuş hastanede tedaviye alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan, Özel Harekât Timleri, polis helikopteri desteğiyle yolun üst kısmındaki orman içerisinde arama çalışması başlattı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken bölgede köpekli bomba imha ekibi de arama yaptı. 

BİNİ AŞKIN STK'DAN TERÖRE TEPKİ

Van’da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 21 ilden binin üzerinde sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşların katılımıyla “Kardeşlik Nöbeti” düzenlenecek. Mitingde terör saldırıları protesto edilecek. Ayrıca STK temsilcileri hazırlanan bildiriyi 5 dilde okuyarak terör örgütlerine karşı birliktelik mesajı verecek. Temsilciler, destek için tüm Vanlıları bugün saat 11.00’de Beşyol Meydanı’na çağırdı. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...