Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hizmet ettiğimi sanıyordum'

Düzenleyen:
'Hizmet ettiğimi sanıyordum'

GÜNDEM Haberleri

Hüseyin Kaplan: ‘Cemaat’ diye tabir edilen, şu anda FETÖ/PDY olarak bilinen yapı içerisinde mesleğimizin izin verdiği meşru faaliyetlerin hepsine katılmaya çalıştım.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgüte üyelikten tutuklanan dönemin Balyoz Planı davasının duruşma savcılarından Hüseyin Kaplan, hâkimlik sorgusunda etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirtti. Kaplan, hâkimlik sorgusunda, lise yıllarında şu anda silahlı terör örgütüne dönmüş olan yapıyla tanıştığını ve üniversite yıllarından itibaren de bu yapıyla birlikte olmayı hayat tarzı olarak kabul ettiğini aktararak şu ifadeleri kullandı: “Bir yandan İslamiyeti daha iyi yaşayıp mümkün olduğunca etrafımdaki insanlara, bazılarına açıktan, bazısına da iyi bir insan modeli çizerek örnek olmaya çalıştım. ‘Cemaat’diye tabir edilen, şu anda FETÖ/PDY olarak bilinen yapı içerisinde tüm mesleğimizin izin verdiği meşru faaliyetlerin hepsine katılmaya çalıştım. Duygu ve düşüncem, hizmet edebileceğim yolun bu olduğunu bana söylüyordu. Birçok gizlilik ve benzeri hususlara dikkat etmeye çalıştım” ifadelerini kullandı. Kaplan şöyle devam etti: “Yıllarca idealim, biriktirdiğim insanlığa hizmet götürmesini beklediğim yapının darbeye karıştığını anlayınca şahsi olarak da çok üzüldüm. Hayallerim ayrıca yıkıldı ve dinî inanışım gereği de kendimi sorguladım. Örgüt içinde suç işlediğimi düşünmüyorum. Ama mensubiyetimi kabul ediyorum. Nitekim Cumhuriyet Savcılığı savunmamı silahlı terör örgütü üyeliği suçundan aldığı gibi mahkeme de sevkimi bu madde kapsamında yapmıştır. Şu anda pişmanım. Her ne kadar iyi niyetle mücadele etsem de vatanına ve milletine ihanet eden, askerine polisini bombalattıran, vatandaşını tankla ezen bir yapıyla beraber olmak istemiyorum ve reddediyorum.” Kararda, Kaplan’ın “etkin pişmanlık” kanunundan yararlanma talebinin ise bu aşamada değil, dava aşamasında değerlendirilmesi gerektiği de hükme bağlandı. Hâkimlikçe 21 Ağustos’ta tutuklanan Kaplan, birçok hâkim ve savcının tutuklu bulunduğu Silivri 6 Nolu L Tipi Cezaevine gönderildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...