PYD’nin Kürt koridoru hayaline izin yok

Düzenleyen:
PYD’nin Kürt koridoru hayaline izin yok

GÜNDEM Haberleri

25 bin nüfuslu Cerablus’u stratejik konumu PYD’nin Menbiç’i almasından sonra gözünü buraya dikmesi. DAEŞ de Rakka’ya açılan kapısı olan Cerablus’u kaybetmek istemiyor.

Türkiye ise güneyinde oluşacak Kürt koridoru için şehri son nokta olarak görüyor ve buna tedbir alıyor. Türkiye’nin istediği buranın terör unsurları yerine ÖSO’nun denetimine geçmesi... Söz konusu operasyona Fırat’ın Kalkanı isminin verilmesinin sebebi de Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeyindeki terör unsurların yönelik olarak “Fırat’ın Batı’sına geçilmesin” uyarısına karşı “Türkiye Fırat kalkanını kaldırdı” şeklinde yorumlandı.

8 AYIN BİLANÇOSU

9 Ocak’tan bu yana yerleşim yerlerine DEAŞ tarafından 57 havan, 79 katyuşa ve ‘2 adet tanksavar güdümlü mermisi atıldı. 21 sivil hayatını kaybederken, 84 sivil de yaralandı. Son olarak da 19 Ağustos’ta DEAŞ tarafından 23 havan ve 2 katyuşa mermisi Türk topraklarına atılmış ve artık Karkamış bölgesindeki halk evinde oturamaz, alışverişe dahi çıkamaz duruma gelmişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...