Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Meseleye bilfiil el koyuyoruz'

Düzenleyen:
'Meseleye bilfiil el koyuyoruz'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı: Suriye’de oldu bittiye asla rıza göstermeyiz. Bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız. Meseleye bilfiil el koyuyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne FETÖ ne PKK ne DAEŞ ne DHKP-C... Hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, birlik ve beraberliğimiz karşısında başarılı olma şansı yoktur” dedi. Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli vatandaşların kamu kurumlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada Suriye’ye yönelik harekâtı ve gündemi değerlendirdi. TSK’nın dün saat 04.00 itibariyle Suriye’nin kuzeyinden ülkemizi tehdit eden DAEŞ ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyon başlattığını vurgulayan Erdoğan, “Ülkemize yapılan saldırılar işi bir yere kadar getirdi, artık son, dedik ki, bu iş burada noktalanması lazım. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyor, ‘Suriye, Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak’ diye. Onlara sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye’ye tehdit unsuru oluşturacak kim olursa olsun, onlara karşı bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla ve milletiyle vardır, var olacaktır. Bu milletin arkasında kendi vatandaşlarımızla birlikte dünyanın her yerinden 100 milyonlarca kardeşimizin de duası vardır. Bugün bizi terör örgütlerine, darbecilere karşı mücadelemizde yalnız bırakanların yarın aynı akıbete düçar olduklarında, kimseden yardım istemeye yüzleri olmayacaktır” diye konuştu. 

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUYACAĞIZ

Türkiye’yi Suriye ile tehdit etmek için bölgedeki çatışmaları sürekli körükleyerek, 600 bin masumun hayatını kaybetmesinden sorumlu olanların bu vebalin altından kesinlikle kalkamayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı, “Terör örgütleri DAEŞ ve PYD ile kendi halkına terör estiren rejim ile mücadele etmek yerine, Suriye halkını katletmeyi dünyaya terörle mücadele olarak sunmaya çalışanlar, sadece kendilerini kandırıyorlar. Mağdurlara yardım etmek için canla başla çalışan Türkiye’nin terör örgütlerine destek verdiği yalanıyla işledikleri insanlık suçunu örtmeye çalışıyorlar. En son Gaziantep’te 53 vatandaşımızı maalesef öldürdüler. Failler lanetlidir. Bedelini çok ağır ödeyecekler. Çocukları terörist, canlı bomba olarak yetiştiriyorlar. Türkiye, Suriye’de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dâhil, tüm imkânlarımızı kullanarak, Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız.”

KİRLİ HESAPLARINI TERÖRLE YAPIYORLAR

Karanlık odakların oyunlarına dikkati çeken Erdoğan, “Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. PKK’sından YPG’sine, DAEŞ’inden, FETÖ’süne kadar tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar artık bu oyunun deşifre olduğunu görmeli. Terör örgütlerini destekleyen ülkeler, pimi çekilmiş bomba kadar tehlikeli yapıları niye ellerinde tutuyor? Çünkü bu araçlar vasıtasıyla elde etmeyi umdukları sonuçlar çok büyük. Biz 100 yıl öncesini unutmuş olabiliriz ama inanın bizim dışımızdaki herkes tarihi çok biliyor, ona göre politika takip ediyor. Suriye, Irak, Balkanlar, Kafkaslar dediğimiz yerlerin daha bir asır önce bu ülkenin bir parçası olduğu, oradaki insanların özbeöz kardeşimiz olduğu gerçeğine sırtımızı dönemeyiz” şeklinde konuştu. 

ÇÖZÜM SURİYE VE IRAK’TAN GEÇER

Suriye meselesinin Türkiye’nin içişlerinden bağımsız görülemeyeceğini bildiren Erdoğan, “İran yönetiminden gelen arkadaşlarla da bunları görüştük ve daha sonra Dışişleri Bakanımı ve MİT Müsteşarımı oraya gönderdim. Orada da bir süreci başlattık. Gerek PKK gerek DAEŞ gerekse FETÖ olsun terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın asıl sebebi Suriye’dir. Terör sorununu çözmemizin yolu Suriye ve Irak sorunlarının hal yoluna girmesinden geçiyor. Terör örgütleri karşısında dimdik duran Türkiye, Suriye kaynaklı tehditlerin de üstesinden gelecek. Biz ABD’yle stratejik ortağız, mademki ortağız böyle birisini (Gülen) ülkenizde barındırmak Amerika’ya bir şey kazandırmaz, kaybettirir. Böyle birisini orada barındırmaktansa aramızdaki hukuku gözeterek bu kişiyi bize göndermeniz lazım” dedi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...