İBB'den Makedonya'daki selzedelere yardım eli

Düzenleyen:
İBB'den Makedonya'daki selzedelere yardım eli

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri, 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından Makedonyalıların yaralarını sardı.

Başkent Üsküp’e giden ekipler, 11 günlük yardım faaliyetleri kapsamında 930 bin 500 litre su tahliye etti, 4 bin 750 metre yol, 328 yaşama mahalli ve 280 kanal temizledi. Ekipler, yardım çalışmalarını tamamlamalarının ardından araçları bayraklarla süsleyerek mehter marşları eşliğinde şehir turu attı. İstanbul Avrupa Yakası İtfaiye Müdür Yardımcısı Ramiz Sümbül, selzedelerin yaralarını bir nebze sarabilmiş olmanın mutluluğuyla ülkeden ayrıldıklarını söyledi. Sümbül, “Herkes görüyor ve biliyor ki Türk milleti, dünyanın her yerinde, nerede mağdur ve mazlum varsa yanında olmuştur” dedi. Ekip koordinatörü Fahrettin Paketçi de “Biz buraya kardeşlik görevimizi yapmak için geldik” diye konuştu. 
 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...