YouTube, Türklere para kazandıracak

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
YouTube, Türklere para kazandıracak

Ekonomi Haberleri  / AA

Özgün videolara Google reklamları aracılığı ile para veren YouTube, Türk kullanıcılara artık para kazandırmaya hazırlanıyor...Kullanıcıların hobilerini iş fırsat ına çevirerek ürettiği içeriğin sayısı ve popülerliği oranında gelir elde etmesine imkan tanıyan YouTube İş Ortaklığı Programı, 6 Mayıs itibariyle Türkiye'de hayata geçiyor.


nbsp; Türkiye'de hayata geçirilen YouTube İş Ortaklığı Programı'nın, Google Türkiye ofisinde düzenlenen tanıtım toplantısına video konferans yöntemiyle katılıp, programa ilişkin bilgileri paylaşan Poropatis, YouTube'un, kullanıcılara kendi içeriklerini üretme imkanının bir adım ötesine geçerek kendi girişim modellerini oluşturabilecekleri "YouTube İş Ortaklığı Programı"nı (YouTube Partnership Program) önümüzdeki pazartesiden itibaren Türkiye'de de hayata geçireceğini söyledi.
nbsp; Poropatis, Türk kullanıcılar için yeni bir gelir modeli platformu oluşturan YouTube'un, online dünyada yeni girişim modelleri sunarak internet ekonomisinin büyümesine katkı sağlamayı hedeflediğine işaret etti.
nbsp; Christoph Poropatits şunları anlattı:
nbsp; "YouTube'un 1 Ekim 2012'de Türkçe içerik desteği vermeye başlaması Türk kullanıcıların deneyimini geliştirmeye yönelik adımlarımızın ilkini temsil ediyordu. Bugün de, Türkiye'deki içerik geliştiricilerin, girişimcilerin ve ilgili iş kollarının YouTube platformunun avantajlarından daha fazla faydalanmasına katkı sağlayacak YouTube İş Ortaklığı Programı'nı duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz.
nbsp; Türk kullanıcıların online dünyadaki aktifliği ve trendleri yakından takip ettiği gerçeğinden hareketle, Türkiye'den çok ve ilginç ba şarı hikayeleri çıkacağına, iş ortaklığı programımızın her ölçekteki içerik üreticisinin dünyaya açılmasına ve ülkenin ekonomik gelişmesini destekleyecek bir platform olacağına inanıyoruz."
nbsp;
nbsp; -"Geleceğin yıldızları ve yapım şirketleri YouTube'da yer alacak"-

nbsp;
nbsp; İş ortaklarının YouTube'un yaşam kaynağı olduğunun altını çizen Christoph Poropatits, bu yıl gelecek kuşağın içerik üreticileri olduğuna inandıkları YouTube İş Ortakları'na yoğun şekilde yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.
nbsp; Geleceğin yıldızlarının ve yapım şirketlerinin YouTube'da yer alacağını ve artık keşfedilmek için 'ne yaptığının değil kimi tanıdığının' önemli olduğu devrin kapandığını söyleyen Poropatis, şöyle devam etti:
nbsp; "İlgi çekici içerik her yerden gelebilir, biz de YouTube olarak insanlara gerekli platform ve araçları sunarak daha büyük işlerin gerçekleşmesini ve büyük izleyici kitlelerinin oluşmasını destekliyoruz. İş ortaklarımıza başka hiçbir dağıtım platformunda olmayan herhangi bir yapım takvimi veya içerik yönlendirmesine bağlı kalmama özgürlüğü sağlıyoruz. Her geçen gün daha fazla kişinin YouTube'u yalnızca hobi değil aynı zamanda bir iş platformu olarak görmesini istiyoruz."
nbsp;
nbsp; -"YouTube İş Ortaklığı Programı"-

nbsp;
nbsp; Programa ilişkin toplantıda paylaşılan bilgilere göre, ortaklık programına kabul edilen kullanıcının kısa bir on-line eğitim içerikli dokümanı tamamlaması ve ortaklık anlaşmasını kabul etmesi gerekiyor. Daha sonra ortak, YouTube'un reklamları için değerlendirmesini istediği videolarını seçiyor. YouTube, bu videoların içinde veya yanında yer alan reklamların satışını gerçekleştirerek her ay ortağın Google AdSense hesabına kazancın belli bir miktarını aktarıyor. Reklam gelirinin çoğunluğu ortağa ait oluyor. Ortaklar iş in sadece başarılı içerik üretimi tarafına yoğunlaşırken, YouTube da içeriğin dağıtımı ve gelire dönüştürülme bölümünü üstleniyor.

nbsp; Ortağın kazancı, gelir kazanımı için kullanıma sunduğu videoların sayısına ve popülerliğine bağlı olarak değişiyor. Düzenli olarak 1 milyondan fazla kez izlenen video üreten ortaklar ayda bir kaç bin Euro kazanabiliyor.

nbsp; YouTube iş ortaklarının başarılı olması için her geçen gün artan oranda eğitim ve kaynak desteği sağlıyor. Bunlar arasında Londra'daki YouTube Creator alanı (space), YouTube NextUp ve Creator Academy gibi programların yanı sıra YouTube Creator Playbook, Creator Hub ve Creator Channel yer alıyor.

nbsp; Toplantıda ayrıca, şu an 30 ülkede aktif kullanımı olan program kapsamında şirketin ortaklarına her yıl milyonlarca dolar ödediği ve bu miktarı daha da artırmak istediği, geçtiğimiz yıl en büyük 100 iş ortağının paylaştığı içeriğin 165 milyar kez izlendiği, Youtube İş Ortakları topluluğunun bağımsız müzisyenlerden çeşitli web karakterlerine, dünyanın en büyük müzik ve film şirketlerinden haber ajanslarına uzanan her ölçekten 1 milyondan fazla ortak içerik ürettiği ve 2011 yılında, aylık 1000 dolar kazanan ortak sayısın ın neredeyse ikiye katlandıği verileri paylaşıldı.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...