Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir'de 12 adliye çalışanı tutuklandı

Düzenleyen:
İzmir'de 12 adliye çalışanı tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen, aralarında yazı işleri müdürü, zabıt katibi, emekli müdürleri ile 5 aylık bebekli ve iki hamile kadının da bulunduğu 27 kişiden 12'si tutuklanırken, 15 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Böylece tutuklanan sayısı 32'ye yükseldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 10 Ağustos'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda 72 zabıt katibi ve yazı işleri müdürünü gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, biri beş aylık bebeği olan 2'si hamile kadın çalışanın da bulunduğu öğrenildi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yaptığı çalışmada, aralarında yazı işleri müdürleri, katipler ve mübaşirlerin bulunduğu 20 kişinin terör örgütü üyeleri ile haberleşme için akıllı cep telefonlarına yükledikleri, 'By Lock' benzeri özeliklere sahip olan 'Asphalt 8: Airborne' isimli program üzerinden İzmir Adliyesi'ndeki önemli bilgileri sızdırdıklarını tespit ettiği belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan, aralarında İzmir Adliyesi'nde görevli yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu 45 kişi daha önce adliyeye sevk edilmiş 25'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 20 kişi ise 'Silahlı terör örgütü üyesi oldukları' suçlamasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı. Dünde, 11'i kadın 27 kişi daha adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler arasında beş aylık bebeği ve hamile olan iki kadının olması da dikkat çekti. 
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, şüphelilerin ifadelerini almadan dosya üzerinden hepsinin tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Gece yarısına kadar süren ifadelerin ardından, hakim aralarında kadınların da bulunduğu 12 kişi hakkında tutuklama, 15 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...